epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:
duro, mislim pa, da je dokumentacija po nevem kom bolj "tehniška" (savnik) kot tehnična..., dobro malo poglej, morda se pa tudi motim...![]()
![]()
, morda kakšen novorek..., kot npr o plevah in plevelu o ločevanju od zrnja...
téhničen -čna -o prid. (ẹ́)
1. nanašajoč se na tehniko:
a) tehnični izdelki / tehnični izum, napredek; tehnična pomoč; tehnično sodelovanje / tehnični kamen; tehnično in jedilno olje / tehnična izobrazba / tehnična inteligenca / tehnična in teoretična fizika; tehnična matematika / tehnični jezik, slovar / tehnični svinčnik patentni svinčnik z mino; tehnična pisava pisava s tiskanimi črkami predpisane oblike
b) tehnični oddelek trgovine / tehnična opremljenost laboratorija
c) tehnična izboljšava postopka, stroja / tehnični pripomočki pri pouku / tehnična dovršenost, spretnost
2. nanašajoč se na lastnosti česa glede na delovanje, uporabo: tehnični podatki o avtomobilu, stroju; aparatu so priložena tehnična navodila / tehnični predpisi; tehnični pregled proge, stavbe
3. nanašajoč se na praktično uresničitev dela, naloge: tehnični delavec, direktor, urednik; tehnično osebje / tehnična napaka, težava / teoretična in tehnična rešitev problema; tehnično delo
téhniški -a -o prid. (ẹ́) nanašajoč se na tehnike ali tehniko: tehniško društvo / tehniška fakulteta, šola / tehniški slovar / tehniški muzej / tehniška inteligenca / tehniška pisava

vili napisal/-a:po moje in po "savniku" TEHNIŠKA, edino zveličavno..., dobro, lahko še kaj drugega..., ampak je vse mimo...
o pihda na naslednji strani krauta pa "teknična" risba, za kozlat..., očitno lapsus, tipkarica je naredila napako... "tehniška"...
tudi po ata krautu, če ta še kaj velja je "tehniška" pisava, naprej se mi pa ne ljubi več iskati, dajte kar vam je volja...

borisk napisal/-a: Tehnična dokumentacija je dobra takrat ko je po njej možno izdelati samo en izdelek in to takšen kot si ga je zamislil konstrukter.
borisk napisal/-a:tudi sam ko kaj konstruiram oziroma "izumljam" najprej na roko narišem skico, pa potem prvo iteracija na papir, pa rdeč kuli preko. Tudi mojim helferjem oziroma risarjem naredim na roko skico, pa tudi delavniški fuši so risani na roko.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov