epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
simcek napisal/-a:Za inženirska dela ne bi smeli zaračunati kupcu manj od 50€/h. Ker vsega porabljenega časa nikoli ne moreš zaračunati, pokalkulacija ne bi smela pokazati manj od 30€/h.

vili napisal/-a:six, nič nisem u 3pm, sem napisal kaj sem in kaj počnem, malo virtualizma..., malo se zajebavam s 3d modeliranjem - "igračkanje", pa malo svetovanja glede varilstva EWE, pa malo cam - a in to je to..., je v redu..., ne ... me...
pa ti povej kaj počneš za en kuras...

ktm2002 napisal/-a:Trenutno je vsaj 3k ljudi pripravljeno modelirati za $10/h ali manj.

Demz napisal/-a:Tistega sistema, ki te bo reševal, ko boš ležal v bolnici, ali pa v penziji s palčko v tresoči roki.![]()

Jacks0n napisal/-a:Pod 50eur/uro se mi zdi žalitev za inženirja, ki ve kaj dela.
Vsak vodovodar računa 50eur da v 20min zamenja pipo. Pečarji, polagalci ploščic ipd pa tudi ne zaostajajo.
Dokler bomo imeli to mentaliteto majhnosti pač bo, kakor je - z dobro akademsko izobrazbo in odgovornim delom še vedno životariš, povsod loviš popuste, zbiraš merkator pike in kupončke, da prihraniš kakšen evrič. Na mesec mogoče prihraniš 500 EUR, kar pomeni, da za hišo, ki je ranga 200.000 EUR in avto, ki je ranga 30.000 EUR potrebuješ približno 40 let.
Z drugimi besedami, kljub dobri izobrazbi, odgovornemu delu ipd boš za 40 let zakreditiran do konca. A je to lagodno življenje?
Edina rešitev, ki jo jaz vidim, je da se začnemo kolektivno bolje ceniti, da drug drugega podpiramo in si ne mečemo nevoščljivih polen pod noge ter da se gre čim hitreje na svoje - dokler delaš za druge nikoli ne boš plačan toliko, kolikor si zaslužiš. Dejstvo.
Moje drobtinice.
LP.

Duroplast napisal/-a:- Če ne servisiraš svojega avta si zanič inženir.
- Un zadnč ni vedu kakšno mašino ma moj avto, pa ma faks.
- moj bratranc k je avtomehanik vej trikrat več ....
- Inženir nič ne dela, zato si ne zasluži višje plače od delavca...
- zaradi delavcev ima inženir posel (v resnici gre ta logika v obe smeri, ampak tega ne smeš povedat)
- Zadnjič je s faksa prišel en mlad ing. in ni znal narest onega kar jaz delam že 20 let.
- Kaj pa on rabi takšno plačo, saj je minimalc čist dost...
- Sej nč ne znajo
- Sej faks itak nč ne nuca
Dve gospe se pogovarjata kako je v fabriki zadnjič delovodja bil ekstra tečen, ker je hotel, da se potegne pol ure in se dokonča delo do konca. Nezaslišano. In nato se druga ponosno potrka po prsih, "jaz sem vse spustila iz rok na mizo in šla domov, boli me ku*ac, pa naj on sestavlja." Adijo pamet.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov