STROJNISTVO.com • Poglej temo - 2 taktni motor ne vžge navodila

2 taktni motor ne vžge navodila

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

2 taktni motor ne vžge navodila

OdgovorNapisal/-a yyyeb » 11.5.2019 8:39

Živjo, kot laik bi se rad malo izobrazil glede popravila 2 taktnih motorjev npr. žaga, kosilnica...za domačo uporabo. Predvsem me zanima kaj narediti, ko motor ne vžge. Kak je pravilen vrstni red kaj gledati? Vem, da za delovanje motor potrebuje iskro, gorivo in kompresijo. Jaz bi najprej preveril iskro in če imam v tanku gorivo, naprej pa več ne vem. Kdaj pridete do točke razstavljanja uplinjača? Prosim za navodila, ko motor ne vžge od začetka do konca, torej odgovor v stilu vžgal mi je ker sem menjal filter goriva ni dovolj. hvala
yyyeb
Pripravnik
Pripravnik

Re: 2 taktni motor ne vžge navodila

OdgovorNapisal/-a 5'r » 11.5.2019 9:17

Mešanica (razmerje, bencin-olje), stanje svečke (iskra, zalita, zažgana, suha, zapacana in prebija), uplinjač, elektonika, vžig ... male čarovnije (servis)
5'r
Prizma..
5'r
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 11.5.2019 9:27

Če imaš iskro daj malo start spraya v valj in če bo vžgal je vžig ok se pravi da je problem v uplinjaču.Lahko je zamašen lahko so zanič membrane kar je kar pogosto.Se pa tudi zgodi da je izpuh zabasan.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 11.5.2019 21:48

lahko je tudi filter zraka masten in z prahom popolnoma zamašen pred vsem pa če je papirnat (na harmonko). Poskusi vžgat brez filtra.

Če je svečka suha in nima vonja po svežem bencinu velika je verjetnost da je napaka fergazerja (uplinjača).
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 15.5.2019 17:02

Eno vprašanje za tiste z nekaj znanja in praktičnimi izkušnjami. Imam motorko s predpisano mešanico 2% in motorno koso s predpisano mešanico 2,5%. Ali pa je ravno obratno, zdaj ne vem na pamet? :-?

Ali so lahko kakšni potenicalni problemi, če v oboje tankam 2,5% mešanico. Ne zdi se mi praktično mešati različnih mešanic, ki sta si toliko podobni. Malo sem len, pa me zanima kakšne teorije bodo prišle ven...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 16.5.2019 3:33

grega09 napisal/-a:Eno vprašanje za tiste z nekaj znanja in praktičnimi izkušnjami. Imam motorko s predpisano mešanico 2% in motorno koso s predpisano mešanico 2,5%. Ali pa je ravno obratno, zdaj ne vem na pamet? :-?

Ali so lahko kakšni potenicalni problemi, če v oboje tankam 2,5% mešanico. Ne zdi se mi praktično mešati različnih mešanic, ki sta si toliko podobni. Malo sem len, pa me zanima kakšne teorije bodo prišle ven...

Če je preveč olja se lahko obročki zapečejo v utoru bata in več niso prožni posledično pa ne "dihtajo" več kot bi pa morali.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 16.5.2019 7:20

Ne si komplicirat življenja z 0.5% olja.Včasih smo zlivali v tank Ina Delta5 pa Modriča pa Hypenol Dvotaktol je bil pa že praznik,Castrol TTS pa prestiž,ki so ga imeli le izbranci mi smo se zadovoljili z ricinusom samo,da je malo dišalo.Olje smo pa pobirali iz prazne embalaže v kontejnerju na Petrolu.Mopedi so bili precej naviti pa ni noben ribnil zaradi olja samo obročke se je malo bolj slišalo.Jaz sem imel "srečo" :-? da je fotr imel Wartburga pa sem lahko občasno ukradel par litrov mešanice al pa dvotaktola iz 10 literske kante. :D
Spet me daje nostalgija :lol: kmalu bo luna. :D
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 16.5.2019 8:23

Ne se igrat s slabim dvotaktolom na mopedih! Če ribnejo na glavni cesti (navitim se to zgodi) je bitka za preživetje. Sem že enkrat pisal o tem.
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 16.5.2019 8:35

Nisem hotel reči da naj meša z Hypenolom ampak da ne komplicirat pri procentih.
Naredi 3% mešanico pa bo volk sit in koza cela. :D
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 16.5.2019 9:54

Se mi je zdelo, da bo tako. Hvala za nasvete. Bom mešal tam na cca. 3% in je zadeva rešena.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 14.7.2019 22:57

Eno vprašanje za mojstre z izkušnjami. Imam motorno žago Makita (bivši Dolmar). Rabim jo za dela okrog hiše in veliko leži in čaka na uporabo.
Vedno imam nekaj problemov pri zagonu. Danes jo preko normalnega postopka prižgem a potem mi pri dodajanju plina kar počepne in motor se zaduši. Nekako sem jo potem usposobil, a se enako zgodi pri obremenitvi, torej žaganju.
Kaj so lahko razlogi za tole? Nekaj sem uspel prebrati, da se lahko uplinjač zapacka od predolgega stanja. Staro gorivo zapacka cevke in podobno. Še kaj drugega? Kaj je najhitrejši postopek, da žago usposobim?
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 15.7.2019 7:37

grega09 napisal/-a:Eno vprašanje za mojstre z izkušnjami. Imam motorno žago Makita (bivši Dolmar). Rabim jo za dela okrog hiše in veliko leži in čaka na uporabo.
Vedno imam nekaj problemov pri zagonu. Danes jo preko normalnega postopka prižgem a potem mi pri dodajanju plina kar počepne in motor se zaduši. Nekako sem jo potem usposobil, a se enako zgodi pri obremenitvi, torej žaganju.
Kaj so lahko razlogi za tole? Nekaj sem uspel prebrati, da se lahko uplinjač zapacka od predolgega stanja. Staro gorivo zapacka cevke in podobno. Še kaj drugega? Kaj je najhitrejši postopek, da žago usposobim?

Na naši kawasakijevi laksarci smo imeli podoben problem, je da je crkovala v prostem teku ampak...

Poskusi očistit vse vode za gorivo. Mogoče bi za začetek poskusil z dodatkom ali pa prečrpavanjem tistega detergenta za bencin (cca3-5EUR), ki se ga kupi v štacunah.

V najslabšem primeru boš stvar razdrl, jo ročno očistil in zamenjal cevi.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 15.7.2019 8:54

Ja, hvala za odgovor. Bom najprej pogledal za temi aditivi. Da lahko očistim mi je jasno, ni pa ravno praktično, da vzameš žago, ko jo rabiš in je vse zapackano in moraš potem 2 uri vse čistiti. Problem, če orodje leži in se ga ne uporablja veliko.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 15.7.2019 9:41

grega09 napisal/-a:Ja, hvala za odgovor. Bom najprej pogledal za temi aditivi. Da lahko očistim mi je jasno, ni pa ravno praktično, da vzameš žago, ko jo rabiš in je vse zapackano in moraš potem 2 uri vse čistiti. Problem, če orodje leži in se ga ne uporablja veliko.

Tist aditiv lahko kar v mešanico priliješ in poskusiš prelaufat. To si v 5 min zrihtan, če uspe.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 15.7.2019 10:47

Ja, to bi rekel, da je tako in bo bolj praktično... Če bo delovalo. Poizkusim in vidim.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov