epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Saj bo domača izvedba in bo toliko prida narejeno, kot boš sposoben in želel. Tudi dvigneš lahko vsak tram posebej, sredino podpreš z malce nadvišenja in potem na višini vrtaš in vijačiš.Vem, da se da zadevo tudi vijačiti, ampak bi se temu izognil, ker kjer koli sem videl vijačeno lego ni bilo kaj prida izvedeno.

To ni slabo. Jaz sem imel v mislih nagib prečno na zid. Tudi za to smer nagiba je treba imeti dovolj širine temelja. Tu običajno ne zadošča račun stabilnosti kot da se zaradi horizontalne sile (veter, potres) predmet ne prevrne, če je na trdi podlagi. Ko se teren pod robom temelja malce poda, je steber poševno in tudi lastna teža ga prevrača v isti smeri.Za temelj sem si zamislil pasovni temelj (upam, da je pravi izraz) 80x80cm, dolžina pa da bosta oba stebra ne enem temelju.

Kaj prenese materjal (steber) ne vem, ker je odvisno od armature.Materjal sicer prenese sile, vprašanje pa je podlaga.

Pohvalim za čeden izdelek.zalb.krut napisal/-a:Pozdravljeni. Po dolgem času moram sporočiti, da smo že skoraj pri koncu. Hvala za vašo pomoč.

osas napisal/-a: Nadstrešek bo postavljen na betonskih stebrih 30x30cm (opažni zidak zalit z betonom in armiran), ki bodo na temeljih 50x50x50cm ?.
Strešna kritina bi bila trapezna pločevina z izolacijo (1cm).

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov