Napisal/-a sanka » 7.4.2020 21:22
zdravo,
rešeta ni na tej sliki ker sem ga vzel ven da se vidi notranjost.
Zadevo že rešujemo. Imam srečo, da je še tukaj v okolici pooblaščen mojster za ferroli s katerim sva se dogovorila za popravilo, torej novo zgorevalno komoro ter novo keramično svečko za pičlih 160EUR. Veliko pa spet zelo malo napram temu kar nam gorilnik vsak dan daje.
1) original svečka(vžigalna tuljava) je za gorilnik lamborghini in ne za Ferroli, saj je ta prekratka, za Ferroli je daljša cca 1cm
V centru ki je specializiran za ogrevanje so nam prodali svečko ki ni za ferroli. Mladenič se je več kot očitno zahebal pri prodaji svečke, čepravmu je bilo točno razloženo kateri gorilnik je. Zdaj nazaj vrnit ne gre, ker sem svečko že uporabil.
2) notranjost zgorevalne komore-torej tale cev v kateri se odvija čudež človeštva-ogenj, je pregoreta in počena kar je nevarno na daljši rok za celoten gorilnik da ga popolnoma uniči. Žal se na te zadeve ne spoznam dovolj dobro da bi lahko karkoli rekel, bo pa mogoče malo držalo tole, da sem klical in pokazal sliko mislim da ene 4 različnim mojstrom in so vsi bili približno enakega mnenja.
Vse ostalo, fotocelica, kontakti, ventilator, prah, kakšna ovira oz. smet niso vzrok, saj sem ga dodobra prepihal in sčistil vse.
Poročam jutri ko bo mojster zadevo popravil, na novo nastavil in preveril delovanje.
Ehhh z drvami takih problemov nisem nikoli imel, naložil ,zakuril in grel....edino vsako pomlad oz. poletje sem žagal in cepal bukovino, hrast, jesen na 33-40cm, pa tud kako jelšo al pa smreko no...