epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Demz napisal/-a:Ne da bi hotel biti žaljiv, toda - ne veš osnovnih varilskih znanj, pa bi imel 1400 neto plače?

Oskar2016 napisal/-a:Ziv, da ne odpiram nove teme bom kar tukaj napisal..
Ene 3 leta nazaj sem bil na preizkusu za sluzbo v eni firmi kjer najvec varijo inox cevi po tig postopku.. In sem moral zavariti dve taki cevi(če se prav spomnim nekje fi cca 40mm)na neki "simpl" napravi, kot nek kolut, navpicno ena cev na drugo.. No in na spodnji strani te naprave je bil dodaten priključek za plin, ki je tekel po notranjosti varjenih cevi..
Torej, kdo ve zakaj?
Upam da sem dovolj razlocno napisal, da boste razumeli kakšno "provizoris" napravco mislim..
Lp
P. S. :ko so me cez en teden klicali, da me zaposlijo in povedali visino place ki bi jo dobil, sem se jim (kljub veselju do varjenja) lepo zahvalil in adijo.. Razumem, da kot zacetnik ne morem pričakovati ne vem kaj od place, ampak norca se tudi ni potrebno delati.. Tudi izkušeni varilci imajo krepko pod povprečjem.. Sam osebno menim, da je ta poklic v Slo res kar slabo placan..

Oskar2016 napisal/-a:https://www.ipotools.si/varilni-aparati/varilni-aparat-MIG-250-IGBT-NTF
Ah bom kar tegale vzel, ceprav je malo vec € kakor sem hotel.. Zame bo vec kot dovolj, tudi ko se ga bom res dobro navadil.. Samo se cakam odgovor, ce imajo servis.. Rez dele vidim da se da dobit..
Pregledal sem cel internet in mj je zanimivo, da so mig mag celo malo drazji od tig..

Demz napisal/-a:Ne zastopim, zakaj take zadeve kupujete na daljavo. To je oprema, ki ni čisto poceni, kupuješ jo pa za celo življenje. Ko imaš mašino doma - je tvoja, tako kot pes ali krava, ali pa Micka, tvoja žena. Ne moreš kar menjavat. Oz. malce boli, ko jo menjavaš.
Zakaj ne greste do ... npr. @Robit -a, ki ti bo pokazal pa še kaj naučil zraven? In to zastonj.
Ne vem no, kot bi šel šuhe po internetu kupovat, potem pa izpade, da imaš nogo malce širšo in ne gre noter.

Demz napisal/-a:Kwa pa vem, kako je blo .... Če ni ona mene?

Oskar2016 napisal/-a:Tkole je.. Po dolgem beljenju glave in glede na to, da se nisem mogel odlocit oz 100krat sem si premislil, kaj bi vzel, sem narocil kar 200A tig plus mma,ki ga se cakam.. Baje pride ta teden..
Glede na to, da z mma ze nekaj znam variti in rad bi se malo igral s tig-om, sem se raje odlocil za tega kot mig mag.. Tudi ce mi s tig ne bo slo, mi se vedno ostane mma.. Mig mag pa lahko kupim kasneje, bom videl..
Javim za vikend ali drug teden kaj sem dobil

Deutz napisal/-a:Oskar2016 napisal/-a:Tkole je.. Po dolgem beljenju glave in glede na to, da se nisem mogel odlocit oz 100krat sem si premislil, kaj bi vzel, sem narocil kar 200A tig plus mma,ki ga se cakam.. Baje pride ta teden..
Glede na to, da z mma ze nekaj znam variti in rad bi se malo igral s tig-om, sem se raje odlocil za tega kot mig mag.. Tudi ce mi s tig ne bo slo, mi se vedno ostane mma.. Mig mag pa lahko kupim kasneje, bom videl..
Javim za vikend ali drug teden kaj sem dobil
Šlo bo šlo... ni TIG noben baubau... (seveda mislim na začetniško varjenje ne pa za nuklearko)... imaš veliko Youtube-ov ki so namenjeni predvsem začetnikom in izkoristi ta čas dokler ne pride TIG...
Upozarjam te edino NE !!! uporabljaj rdečih elektrod, ozirome ne jih brusit če nimaš namenski brusilnik ki varno shrani prah !!! Sevanje !!

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov