epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Oskar2016 napisal/-a:Jan, hvala za nasvete.. Vem, za prvic sem si izbral ravno cevi za variti, kar je prezahtevno.. En dan si bom res vzel cas in potreniral na inoksu lepo na ponku..
Demz.. Ja 3 mm stene imam.. Je pa kar razlika ali 80A ali 100A:)aja pa plin sem imel skos med 9-12..

jan.23 napisal/-a:Glede na to, da si čisti začetnik, da boš lažje razumel, zakaj je potrebno začeti s tistimi tremi vajami, ki sem jih opisal v predhodnem prispevku...
Pri TIG varjenju (če želiš, da bo var kaj držal, kaj več kot sam sebe) se najprej raztali osnovni material, da nastane lužica (talina) in v to talino namakaš dodajni material.
Pri začetnikih, samoukih je navadno problem, da topijo več ali manj samo dodajni material in ga nalepijo na osnovni material.

Oskar2016 napisal/-a:Super, fantje, bom naštudiral!!
A obstaja kak "domaci" preizkus, ali je var dober ali ni? Kaka finta ali kaj podobnega?

Oskar2016 napisal/-a:Super, fantje, bom naštudiral!!
A obstaja kak "domaci" preizkus, ali je var dober ali ni? Kaka finta ali kaj podobnega?

jan.23 napisal/-a:Planinc ti si (če se ne motim) nekje blizu Nuklearke in Numipa. A to si ti zavaril 6 col x 7,1 mm v legi H-L045?

nabijač napisal/-a:Tole oznako jaz zastopim, da je za več kot 5A. Za manj je verjetno premočan filter in se mogoče skoraj nič ne vidi, ali pa senzor sploh ne reagira in ne postavi filtra.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov