epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Slavcr napisal/-a:Žerjavar, tule si pa čisto pretirano ziheraški. Mogoče so taki predpisi - ne vem, od kot ti te številke? Ali pa si spregledal, da so špirovci visoki 17cm; to so že kar orn'k nosilci.
Meter in pol brez nadalnjega filozofiranja. Jaz imam 10x12cm in 110 cm previsa brez težav, seveda pa minimalno zasekane.
Aja, popravljam: od tega metra in pol bi odštel debelino izolacije zidu!

Žerjavar napisal/-a:- Koliko je dolžina špirovca med dvema legama?
Špirovec čez lego 150 cm pomeni širino pokritega od zidu okrog 120 cm.
- Ali bo na špirovcu izrez za kapno lego?
- Ali bo špirovec viden in s tem vidna ojačitev?

Slavcr napisal/-a:Žerjavar, tule si pa čisto pretirano ziheraški. Mogoče so taki predpisi - ne vem, od kot ti te številke? Ali pa si spregledal, da so špirovci visoki 17cm; to so že kar orn'k nosilci.
Meter in pol brez nadalnjega filozofiranja. Jaz imam 10x12cm in 110 cm previsa brez težav, seveda pa minimalno zasekane.

susa napisal/-a:pa se morajo špirovci iz tal videti Če ne potem pravokotno iz zidu na štirovce pribiješ opore, ki ti potem služijo tudi za armaturo za opaž.

Na prvi sliki imaš narisano fasadno izolacijo. Koliko debelo?Ab89 napisal/-a: Izolacije na zidu ne bo... Odkar pomnim, več kot pol metra snega pri nas ni bilo (cca 430 nmš)

Žerjavar napisal/-a: ? Morda poveš lokacijo (bližnji večji kraj) in nmv?

Ab89 napisal/-a:Slavcr napisal/-a:Žerjavar, tule si pa čisto pretirano ziheraški. Mogoče so taki predpisi - ne vem, od kot ti te številke? Ali pa si spregledal, da so špirovci visoki 17cm; to so že kar orn'k nosilci.
Izolacije na zidu ne bo... Odkar pomnim, več kot pol metra snega pri nas ni bilo (cca 430 nmš)

Ni kriva pločevinasta konstrukcija. Tudi z njo se da solidno graditi, vendar ima nekatere posebnosti konstruiranja, je treba vedeti, da to niso valjani profili. Ni za... izvajalec konstrukcije ampak projektant (statik, konstrukter).In jaz še vedno trdim, da je v Adriji izvajalec zayebal, ker je bila ravno takrat "recesija" in so vsi začeli brez pameti šparati na materialih in šli delat pločevinaste konstrukcije.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov