epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:kaj pa "štil od metle" pa "šmirgel " gor zakaj pa ne..., tudi Ostržek - Pinokio je rekel mojstru tišlrju: ja mojster, šmirgl je zakon...![]()
![]()
, a poznate zgodbo...
![]()

lesy1 napisal/-a:vili napisal/-a:kaj pa "štil od metle" pa "šmirgel " gor zakaj pa ne..., tudi Ostržek - Pinokio je rekel mojstru tišlrju: ja mojster, šmirgl je zakon...![]()
![]()
, a poznate zgodbo...
![]()
Glej, ded je izmeril v 2 mikrona tistega lul*ka z mikrometrom![]()
bo že požoku tisto lukno
![]()
LPL

nabijač napisal/-a:lesy1 napisal/-a:vili napisal/-a:kaj pa "štil od metle" pa "šmirgel " gor zakaj pa ne..., tudi Ostržek - Pinokio je rekel mojstru tišlrju: ja mojster, šmirgl je zakon...![]()
![]()
, a poznate zgodbo...
![]()
Glej, ded je izmeril v 2 mikrona tistega lul*ka z mikrometrom![]()
bo že požoku tisto lukno
![]()
LPL
Poglej fant, ne vem sicer do kam tebi nese, a meni točnost navadno predstavlja izziv in zraven še malo eksperimentiram. Na svoji stružnici lahko podrejam nekako do tolerance +-2um brez večjih težav. V tem rangu lahko tudi merim.
Sicer pa se običajno držim pravila samo toliko točno kot je treba in tako preprosto kot je mogoče.
Sem dodal spodnjo sliko, kjer sem pred meseci preveril vzporednost pri struženju. V glavo sem vpel en ene 10 cm dolg komad ga zelo fino postružil in nato izmeril pri glavi in na koncu.
-

vili napisal/-a:smo imeli tam okoli po letu 70 na "aškerčevi" vaje iz meritev, vse v merilnici - laboratoriju je bilo v "standardni klimi", koliko je ta nimam več pojma, merila in mejence smo smeli prijemati samo z rokavicami, še copate smo morali dati preko čevljev, bog ne daj z golimi rokami, kladic nam pa "tebo" sploh ni pustil dotakniti, ja to na 2 mikro m natančno je bolj tako tako je ali pa ni..., dali smo pa skozi vsa merila kar jih je aškerčeva takrat premorala..., tudi abbejev absolutni merilnik pa tudi trgalni stroj..., pa vse ostalo...

nabijač napisal/-a:Pred nekaj leti sem si vzel čas in zelo točno naštudiral merjenje, merila in svojo stružnico. Zanimalo me je predvsem do kam grem pri točnosti lahko najdlje. Kje so meje?
Sicer pa razumem nekoga, ki ima veliko stružnico in dela bolj v mm rangu, da ne verjame, da je to možno.

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost