STROJNISTVO.com • Poglej temo - STRUŽNICA NEZNANEGA PROIZVAJALCA

STRUŽNICA NEZNANEGA PROIZVAJALCA

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

STRUŽNICA NEZNANEGA PROIZVAJALCA

OdgovorNapisal/-a Bosty » 5.3.2021 21:43

Pozdravljeni!
V restavriranje sem prejel stružnico neznanega proizvajalca zato bi prosil če jo kdo prepozna na priloženi sliki da mi pomaga. Stikalo na stružnici je tehnostroj zagreb na motorju pa tablica tehnika ljubljana in tablica jugoslavia siemens.
Ostalih oznak na stroju pri demontaži zaenkrat ni videti.
Hvala vsem za pomoč!

ps: hvala g. viliju za opaženo napako- gre za stikalo ELEKTROSTROJ ZAGREB (elek.zanat. zadruga) PREKLOPKA LIJEVO-DESNO 380V 40A.
Priponke
received_2890100361236005.jpeg
received_2890100361236005.jpeg (30.49 KiB) Videno 5201 krat
Zadnjič spremenil Bosty, dne 6.3.2021 7:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Bosty
Novinec
Novinec

Re: STRUŽNICA NEZNANEGA PROIZVAJALCA

OdgovorNapisal/-a vili » 5.3.2021 22:54

a malo zajebavaš ali kaj, praviš, da je tehnostroj, ma koga imaš tu za norca... in ti misliš početi s to mašino kaj..., da boš ti kaj restavriral, samo..., lahko čuvaš narisane ovca...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bosty » 6.3.2021 7:10

vili napisal/-a:a malo zajebavaš ali kaj, praviš, da je tehnostroj, ma koga imaš tu za norca... in ti misliš početi s to mašino kaj..., da boš ti kaj restavriral, samo..., lahko čuvaš narisane ovca...

Spoštovani g. vili
Če bi vam inteligenčni koeficient segel malo dlje bi mogoče pomislil na to da včasih tipkovnica poda približek iskalnem nizu besed in bi vam IQ + znanje iz strojništav (glede na to da ste komentiral) podalo avtomatski odgovor da gre za elektro stikalo ELEKTROSTROJ ZAGREB (elek.zanat. zadruga) PREKLOPKA LIJEVO-DESNO 380V 40A. Drugače pa glede na retoriko bi rekel da ste tudi vi prepotrebni obnove saj je pri problemu kot ga imamo mi in za katerega prosimo za pomoč na tej spletni strani potrebna velika mera čustvene inteligence vaša retorika pa sodi na druga družabna omrežja kjer se "ponižuje" itd. ljudi ki se med sabo ne poznajo....

drugič se raje vzdržite komentarja ali pa enostavno zapišite "ne poznam tega stroja" če že želite to stran uporabljati za druženje.

hvala in lep pozdrav
Bosty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 6.3.2021 7:20

Bosty napisal/-a: Če bi vam inteligenčni koeficient segel malo dlje bi mogoče pomislil na ...
Malo pomisli: kdo koga rabi, kdo naj prosi za pomoč, kdo naj ne uporablja podcenjevalnih besed za potencialne dajalce nasvetov, ... Če boš sodeloval še vsaj pol leta in dosegel preko 50 prispevkov, od tega vsaj 10 nasvetov, pa boš spoznal, kdo in koliko ti lahko pomaga pri tvojem interesnem področju.
gre za elektro stikalo ELEKTROSTROJ ZAGREB
Je Tehnostroj ali Elektrostroj? Očitno si sam izzval Vilijevo reakcijo.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bosty » 6.3.2021 7:41

Žerjavar napisal/-a:
Bosty napisal/-a: Če bi vam inteligenčni koeficient segel malo dlje bi mogoče pomislil na ...
Malo pomisli: kdo koga rabi, kdo naj prosi za pomoč, kdo naj ne uporablja podcenjevalnih besed za potencialne dajalce nasvetov, ... Če boš sodeloval še vsaj pol leta in dosegel preko 50 prispevkov, od tega vsaj 10 nasvetov, pa boš spoznal, kdo in koliko ti lahko pomaga pri tvojem interesnem področju.
gre za elektro stikalo ELEKTROSTROJ ZAGREB
Je Tehnostroj ali Elektrostroj? Očitno si sam izzval Vilijevo reakcijo.

Se popolnoma strinjam in vsaka pomoč je dobrodošla, če je pomoč....nihče ni popoln pa tudi če imaš 1000 prispevkov... odvisno v katero smer so nastrojeni prispevki....sem pa napisal spoštovani g. vili tako da ga vseeno spoštujem in njegov trud...izzval g. žerjavar? saj ni težko napisati a si se morda zmotil pri stikalu.....to je poanta...
pustimo zdaj to smo razčistili.
Bosty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 6.3.2021 8:55

Bosty napisal/-a: .sem pa napisal spoštovani g. vili tako da ga vseeno spoštujem in njegov trud...
Kaj je močnejše: "spoštovani" ali "Če bi vam inteligenčni koeficient segel malo dlje""?
saj ni težko napisati a si se morda zmotil pri stikalu.
Ni težko, vendar od nekoga ki dela remont stružnice pričakuješ razliko med slovenskim (kmetijske prikolice...) in hrvaškim (elektro) podjetjem. Pa še slabe izkušnje v zadnjem času: precejšnja količina novincev (1 prispevek) brez dodatnih pojasnil ali zahvale (robot). Je treba avtorja izzvati, da nekaj odgovori, da za prispevkom res stoji človek.
Skušaj si zapomniti: "kdo koga rabi, kdo naj prosi za pomoč, kdo naj ne uporablja podcenjevalnih besed za potencialne dajalce nasvetov,"
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 6.3.2021 9:10

@Bosti: Super projekt imaš, tudi stružnica izgleda, da je perspektivna in bo lahko še veliko delala.
Bo pa super, če tukaj redno poročaš in poslikaš kako sproti izvajaš restavriranje. To bo marsikomu lahko še zelo prav prišlo, pa morda ti bo kdo lahko sproti dal tudi kakšno pomoč ali idejo, če boš rabil.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bosty » 6.3.2021 9:12

Žerjavar napisal/-a:
Bosty napisal/-a: .sem pa napisal spoštovani g. vili tako da ga vseeno spoštujem in njegov trud...
Kaj je močnejše: "spoštovani" ali "Če bi vam inteligenčni koeficient segel malo dlje""?
saj ni težko napisati a si se morda zmotil pri stikalu.
Ni težko, vendar od nekoga ki dela remont stružnice pričakuješ razliko med slovenskim (kmetijske prikolice...) in hrvaškim (elektro) podjetjem. Pa še slabe izkušnje v zadnjem času: precejšnja količina novincev (1 prispevek) brez dodatnih pojasnil ali zahvale (robot). Je treba avtorja izzvati, da nekaj odgovori, da za prispevkom res stoji človek.
Skušaj si zapomniti: "kdo koga rabi, kdo naj prosi za pomoč, kdo naj ne uporablja podcenjevalnih besed za potencialne dajalce nasvetov,"

Res je!
imate morda idejo za katero stružnico gre???
Bosty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 6.3.2021 9:16

Pri stružnici je zame važno, da vem, da obstoja, kako deluje in kakšen je lahko obdelanec. Proizvajalci me ne zanimajo.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bosty » 6.3.2021 9:22

nabijač napisal/-a:@Bosti: Super projekt imaš, tudi stružnica izgleda, da je perspektivna in bo lahko še veliko delala.
Bo pa super, če tukaj redno poročaš in poslikaš kako sproti izvajaš restavriranje. To bo marsikomu lahko še zelo prav prišlo, pa morda ti bo kdo lahko sproti dal tudi kakšno pomoč ali idejo, če boš rabil.

pozdravljen!
včeraj sem začel razstavljati in tudi vse arhiviram in bom objavil. Delam počasi, ker je prejšnji lastnik stroj prebarval z nekaterimi oznakami vred katere bom poskusil "rešiti" to pa zahteva veliko potrpljenja da ne pride do poškodb. Morda pa se nam razkrije izvor "skrivnostneža" :D :D

lp
Bosty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Bosty » 6.3.2021 9:24

Žerjavar napisal/-a:Pri stružnici je zame važno, da vem, da obstoja, kako deluje in kakšen je lahko obdelanec. Proizvajalci me ne zanimajo.

Dobro!
Hvala za informacijo.

Lep in uspešen dan želim.
Bosty
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a -M- » 6.3.2021 20:09

Žerjavar napisal/-a: ... Če boš sodeloval še vsaj pol leta in dosegel preko 50 prispevkov, od tega vsaj 10 nasvetov, pa boš spoznal, kdo in koliko ti lahko pomaga pri tvojem interesnem področju.

Vsak mora spoštovati določena pravila, tudi tista nenapisana.

Jaz sem mogoče rahla izjema, ker lahko temo zaklenem, če mi kaj ne paše.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a nabijač » 7.3.2021 7:53

-M- napisal/-a:Jaz sem mogoče rahla izjema, ker lahko temo zaklenem, če mi kaj ne paše.

Mogoče bi s svojo močjo na forumu lahko ukrotil še bote, ki pa uporabnikom ne pašejo.

Lahko bi od kandidatov, ki so izpolnili obrazec za novo registriracijo na forumu, preden se jih dokončno registrira lahko zahteval en osebni mail na primer na info od foruma in šele potem bi ga spustil na forum. Je pa res da bi zaradi tega mogoče moral pogledat ene 3 maile na dan in še nekejkrat kliknit.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 7.3.2021 7:53

-M- napisal/-a:Jaz sem mogoče rahla izjema, ker lahko temo zaklenem, če mi kaj ne paše.

Mogoče bi s svojo močjo na forumu lahko ukrotil še bote, ki pa uporabnikom ne pašejo.

Lahko bi od kandidatov, ki so izpolnili obrazec za novo registriracijo na forumu, preden se jih dokončno registrira lahko zahteval en osebni mail na primer na info od foruma in šele potem bi ga spustil na forum. Je pa res da bi zaradi tega mogoče moral pogledat ene 3 maile na dan in še nekejkrat kliknit.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 7.3.2021 8:43

Se strinjam s tem predlogom. Dajte na Strojnistvo.com nekaj naredit v tej smeri, ker ti boti so malo nadležni.

Razen, če vam vse skupaj ne ustreza :D. Da je malo več dogajanja tu gor...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 61 gostov