epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

dejc5 napisal/-a:Kaj pa plan B: da toplotni izmenjevalnik priklopim na obstoječe ogrevanje na sekance in potegnem dve alkaten cevi dolžine 55m?

Deutz napisal/-a:dejc5 napisal/-a:Kaj pa plan B: da toplotni izmenjevalnik priklopim na obstoječe ogrevanje na sekance in potegnem dve alkaten cevi dolžine 55m?
Ne rabiš toplotni izmenjevalnik...
...kar priklopi cevi na obstoječo centalno ogrevanje in v krog proti bazenu dodaj eno obtočno črpalko !!
Temperaturo vode prilagodi alkatenkam....![]()
Premer 1" in dobro jih izoliraj (lahko tudi z kakšnim odpadnim materijalom in potem ovij z strech folijo... in veselo kopanje po zimi![]()

dejc5 napisal/-a:
To pa ne razumem. Voda ki je v centralni je umazana in je ne morem mešati z bazensko. Ter voda v bazenu je klorirana in ne paše skupaj z vsemi materiali. Če bi imel v zalogovniku dodatno spiralo bi jo laho tam čez spustil. Ker pa je nimam je za moje pojme izmenjevalnik nujen. Al kaj?

Deutz napisal/-a:dejc5 napisal/-a:
To pa ne razumem. Voda ki je v centralni je umazana in je ne morem mešati z bazensko. Ter voda v bazenu je klorirana in ne paše skupaj z vsemi materiali. Če bi imel v zalogovniku dodatno spiralo bi jo laho tam čez spustil. Ker pa je nimam je za moje pojme izmenjevalnik nujen. Al kaj?
Ah ja.... saj nisem mislil da bi neposredno ogreval bazensko vodo !!
V bazenu bi rabil "grelec"... sem videl primer ko je dno bazena bilo ogrevano kot talno gretje... in pa tudi primer ko so v bazen bili potopljeni navadni stenski alu-radijatorji od centralnega..!!! in stvar je funkcionirala !!

mlinar napisal/-a:Dobijo se tudi toplotne črpalke za bazene:
https://www.pools.shop/sl-SI/dodatki-1/toplotne-crpalke
https://www.bazenar.si/Toplotne-crpalke
Malo za v razmislek.

Jaz tu ne vidim veselja do kurjenja ampak le polovico (ali manj) cene ogrevanja bazena.grega09 napisal/-a:Dobijo se tudi toplotne črpalke za bazene:
Tole je tudi meni padlo najprej v glavo kot predlog, pa sem se ugriznil v prste, da bi kaj napisal, saj ljudje večinoma za sebe vedo zakaj radi kurijo drva. Sam sem tudi bolj pristaš kabla in vtičnice

Žerjavar napisal/-a:Jaz tu ne vidim veselja do kurjenja ampak le polovico (ali manj) cene ogrevanja bazena.grega09 napisal/-a:Dobijo se tudi toplotne črpalke za bazene:
Tole je tudi meni padlo najprej v glavo kot predlog, pa sem se ugriznil v prste, da bi kaj napisal, saj ljudje večinoma za sebe vedo zakaj radi kurijo drva. Sam sem tudi bolj pristaš kabla in vtičnice

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost