Cena kilowata elektrike v Nemčiji je 30-35centov, govorim iz prve roke. To je cena zelene energije. Kam to pelje, nihče ne ve....upam da se vsaj nekdo v tej državi zaveda, kaj bi morala biti prioriteta, več desetletna ...
Lep pozdrav!
[autore="grega09"]Ma, realno gledano je tako bil verjetno že čas za tole. Pri vsem tem povpraševanju po dveh letih zaprtja, tree hugerjih (okoljevarstenikih) in špekulanti s CO2 kuponi.
Energenti se redno dražijo, karkoli drugače misliti je utopija. Vsaj ena konstanta je v življenju, ki te ne preseneti. Redno se vse draži, samo paziti moraš da slediš. Inflacija je pač redno prisotna, je pa res, da jo zadnjih par let ni bilo nekaj preveč.
30% porast pri el. energiji, pomeni cca. 15% večjo položnico na koncu za končnega kupca, upoštevano vse z DDV, tako, da za normalno gospodinjsko porabo spet ni tako hudo. Razen, ko bodo še ostale postavke dvignili. Drugo je pa poraba v proizvodnji, tisto pa na koncu tako ali tako spet potrošnik plača, kot vse ostalo...
Jaz sem pri Gen-i (neka akcija za toplotne črpalke, itd.) in imam ceno cca. 0,13 €/kWh, pri porabi cca. 400 kWh mesečno. Pri porabi 800 kWh pa cena pade pod 0,12 €/kWh. To govorim o končnnem znesku položnice z DDV. Se pa splača tisto tabelo od ZPS malo zavrteti v Excelu in se potem odločiti. Bodo pa v prihodnjih mesecih te tabele redno korigirane navzgor, to ni debate.
Dokler je elektrika se ne sekiram, pri moji porabi je premalo razlike. Drugo bo, ko bodo zaradi teh nestabilnih virov začeli vse skupaj odklapljati. Potem bo pa veselica... Moram kupiti električni avto izgleda pa ga z omrežjem hiše povezati, da bom imel nekaj energije zraven bajte na rezervi. Eh, pa ta elektromobilnost, smo rekli, da nič ne bo od nje

.[/quote]