epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Demz napisal/-a:Ja .. kavitacija in podobne tegobe.
Splačalo bi se nagruntati nek material, ki bi "čutil" podtlak na sebi in bi se "ponižal" pri nekem pragu (podtlaka).
Bi bilo mnogo manj 3D konstruiranja ... ugibanja ...

Deutz napisal/-a:Demz napisal/-a:Ja .. kavitacija in podobne tegobe.
Splačalo bi se nagruntati nek material, ki bi "čutil" podtlak na sebi in bi se "ponižal" pri nekem pragu (podtlaka).
Bi bilo mnogo manj 3D konstruiranja ... ugibanja ...
..haha.. kaj pa če bi na teh kritičnih mestih imel sloj neke "plastične" mase ki bi se v začetnem obdobju obratovanja, pod vakumom delno premaknila (npr. povečala volumen) in tako spremenila geometrijo ter po tem prenehala bit plastična in se v krajšem času utrdila. Ideja mi izhaja iz izkušnje ko sem enkrat s pritiskom vode nameraval hidoformirati eno bakreno cev na določen profil v kalupu. Baker sem predhodno zažaril da omehča in je v kratkem pri deformiranju od pritiska vode spet ratal trd tako da sem zaželeno formo le delno ostvaril v prvem poskusu !!!
Je pa zanimivo kako ta hudič (mehurčki) "izvira" le iz posamezne ter določene točke oziroma omejenega manjšega območja kjer naredi škodo (enako kot mehurčki v kozarcu šampanjca, in seveda brez kakršne škode![]()
)
(vir: Cavitation and Bubble Dynamics)

Slavcr napisal/-a:Stručkoti, po moje vakuum ne naredi škode, pač pa ekstremna 'špica' tlaka, ko tekočina udari nazaj skupaj......

vili napisal/-a:...ko pa to slišiš na mašinah cca 1MW, druga .5Mw moči te pa kar malo strese,...

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov