Napisal/-a vili » 4.1.2022 13:12
na RR ali pa na Gerneral electrik, pa še kako Snecmo ali Tumanskega in Kuznjetzova..., ti nekaj vedo, pa tudi karlovška jugoturbina je delala licenčne Viperje za galebe in orle, smo kalili lopate, pa čisto, čisto malo vem..., pa ne nevem kaj veliko..., ja dmez, kerozin je ena kličeva čorba med petrolejem in dizlom, tako so mi preprosto razlagali pred nevem koliko destletji v reški rafineriji, ko sem si mislil, kaj pa je kerozin kaj to ime pomeni???, tema, čisto navaden kurilec, malo lažja mešanica, bolj proti petroleju..., pa si poglejte kako lahko reakcijski motorji grdo zakadijo, pri nepopolnem zgorevanju malo "težjih" derivatov...
dobro malo sem zašel, se mi pa ne ljubi gledat "moliera", je brez veze nekaj ugibat, kaj se dogaja z vodo in zrakom..., pa "teorijo zarote", ja ta je pa jeba..., koliko litrov vode nastane pa poglej sestavo kerozina koliko je vodika v enem kilogramu, pa koliko kisika skuri in koliko kerozina skuri motor v sekundi, šala mala, kot je napisal demz samo majčkeno steheometrije, bo šlo..., jaz sem vse pozbil..., pa še kemik nisem...
aha še to, en rekacijski motor ni noben bav - bav, bedasta zadeva izgorevalna komora je samo en kotliček kot v kotlu , tu pa ta plamen segreva malo stisnjen zrak, potem pri izobari skozi lavalovo šobo plini pihnejo u luft. mislim, da je tako nekako, po žunu...