epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

V tem primeru ni treba absolutno preprečiti aksialnih premikov, Lahko izpustimo vzmetno podložko in vskočnik, distančnik je za kako desetinko daljši od nastavka za naslon ležajev ohišja. Eventuelna aksialna sila se bo prenašala: sila v levo preko desnega ležaja, sila v desno pa preko levega ležaja.fogl napisal/-a: Sila jermena in sila pri obdelavi delujejo samo v radialni smeri.
Bi, vendar bi bili možni aksialni pomiki velikosti možnega stiska vzmetne podložke. Prikazana rešitev je odlična za preprečitev tudi majhnih premikov, le vzmet mora biti dovolj trdna in prednapeta. Ob veliki aksialni sili se bo vzmet le malce stisnila, desni nased ležaja se bo zmanjšal in bo vso silo prenašala vzmet (efekt prednapetega vijaka prirobice tlačne posode).Zadeva bi funkcionirala tudi brez vskočnika

To je tvoja izkušnja, moja je drugačna:vili napisal/-a: ko smo menjali logerje na pestih koles pri stoenkah, so bili ti zavarovani z zegerjevim obročem, pa ni nikoli noben zeger popustil je za sto let...

Sem radoveden, kaj boš dobil. Pa ne pozabi povedati podatkov, ki si jih vstavil v model (obroč d, t, aks.sila in odmik od ravnine striga).vili napisal/-a:ko se mi bo ljubilo, pa bom v 3d zavrtel analizo z zegerjem, pa bomo malo gledali...

Imata, vendar je to dop.sila za čisti strig vskočnika - naslanja se lahko distančnik, ... brez posnetja roba. Če pa imamo na vskočnik naslon ležaja, ... z zaokroženim (posnetim) robom, pa dobimo k strigu še večji vpliv upogiba - bi ocenil dopustno silo na manj kot polovico tu navedene.borisk napisal/-a:Standard 471 in 472 ki opisujeta notranje in zunanje vskočnike imata definirano tudi dopustno silo.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov