epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:mislim, da bo držalo...:

vili napisal/-a:mislim, da bo držalo...:
Žerjavar napisal/-a:Po moji oceni bi v daljši cevi na koncu krajše moralo biti; zgoraj večja napetost (horiz nateg + vert. tlak) kot na istem mestu spodaj (samo hor.tlak). V začetku krajše cevi bi morala biti večja napetost (zgoraj hor.nateg, spodaj hor.tlak in vertikalni tlak) kot kjerkoli v daljši cevi

Nosilnost cevi določata dimenzija stranice in debelina materjala. Laično sta obe cevi približno enako nosilni, v resnici pa je daljša cev za 7% bolj nosilna.MaticK napisal/-a: Laicno razmišljanje: mogoce ker je štrcelj iz 3mm materiala (naticna cev pa 2mm) in je zato nosilnost toliko vecja?

Žerjavar napisal/-a:Nosilnost cevi določata dimenzija stranice in debelina materjala. Laično sta obe cevi približno enako nosilni, v resnici pa je daljša cev za 7% bolj nosilna.MaticK napisal/-a: Laicno razmišljanje: mogoce ker je štrcelj iz 3mm materiala (naticna cev pa 2mm) in je zato nosilnost toliko vecja?
Žerjavar napisal/-a:Glede na okoliščine in namen uporabe, bi rekel, da ne bo neke škode, če konzola popusti. Vse naredi po občutku in nato poskusi obremeniti le z roko, kakih 10 kg na koncu. če ne bo popustilo. lahko ostane. sicer pa naredi še enkrat močnejše.

MaticK napisal/-a:.....
Bom povecal dimenzije za 5mm vsako potem pa bo kar bo....

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov