epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

ManiaC napisal/-a:Glede na to, da PEME želi grobo oceno je formula, ki si jo predlagal, V=konstanta pravilna.

PEME napisal/-a:.....Glede na to da je zadeva vodotesna, bi rad pač na nek,matematičen, način dokazal da pride do padca tlaka tudi zaradi razlike v temperaturi. Pa rečmo pač da bi rad dokazal da pride do padca v idealnih razmerah, vakuumu bilokje samo da je matematičlni izračun kjer se dokaže padec tlaka....

PEME napisal/-a:ManiaC napisal/-a:Glede na to, da PEME želi grobo oceno je formula, ki si jo predlagal, V=konstanta pravilna.
Samo to sem potreboval. Najlepše hvala. Je pa v moji prejšnji objavi še dodatno razloženo kak pa kaj.

Verjetno boš povedal še kakšen detajl o posodi z vodo pod pritiskom. Iz sedaj povedanega sklepam, da imaš kar nekaj posod, ki so narejene tako, da je trapezna pločevina privarjena na ravno steno kvadraste velike posode, ki jo segrevaš. Dimenzija teh posod in debelina pločevine so osnova za pristop k izračunu sprememb volumna zaradi pritiska.PEME napisal/-a:V prilogi fotografija kaj sploh imam. Z rdečo so označeni grelni tokokrogi. Upognjena pločevina v trapez in navarjena na plašč rezervoarja. Ti so po parih in gredo po celotnem obodu in dnu rezervoarja. Vsak posamezen tokokrog ima volumen 210litrov. Skupaj iih je 7, 3x bočno in 4x v dnu.

vili napisal/-a:no to kar pa piše dojc ja pa značilno za "kesonsko bolezen", za potaplače..., kombinacija plinov in vode, kri je v glavnem voda...

PEME napisal/-a:ManiaC napisal/-a:Glede na to, da PEME želi grobo oceno je formula, ki si jo predlagal, V=konstanta pravilna.
Samo to sem potreboval. Najlepše hvala. Je pa v moji prejšnji objavi še dodatno razloženo kak pa kaj.

vili napisal/-a:.... poglej sem ti prilimal stran...

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov