Napisal/-a vili » 16.11.2022 9:43
boris:
ja program je lahko samo toliko "pameten", kot so bili kao pametni programerji, ti običajno nimajo pojma o tehnologijah in pa od sodelavcev svetovalcev, tehnologov, še enkrat "starih mačkov", to mora biti uglašen tim, v katerm vedo kaj je to drejarija, frezarija, vrtanje..., bo šlo..., ja sem pa tam leta 88 - ohoho let nazaj, tudi malo delal z enim programerjem z mojimi skromnimi izkušnjami, ko smo drkali softver iz acad-a v "g" kodo za naše cnc-jke..., da nismo rabili več tipkat traku na teleprinterju, dobro malo vas je še tu gor, ki bi vedeli o čem pišem...
boris, glede licenc imam za svoje delo sicer CAD, ne CAM nekaj travniških, haha, dobro ti moraš imeti, kar moraš...
cnc:
ja se "mudi", stroški, pa imate prave kalkulacije??? ali so tako malo na palec, glej glede na material, glede na orodje, po nekih pravilih, izkšupnjah določiš parametre obdelave, malo nič kaj hudega računanja in to je to, moraš biti pa z argumenti toliko močan - suveren, da ti en prodajnik ali pa tudi direktor tega ne more sesuti..., da pol nisi hebena stranka... , sem že nevem kolikokrat napisal kar mi je rekel moj pokojni foter, vroče ti mora biti ko kalkuriraš za ponudbo, ko ti bo vroče pri samem delu je prepozno..., si vse zajebal..., no, če pa jemljete posle za damping, pa takoj zaprite firmo..., haha..., oprosti ne potnam vaše firme in organizasije, ampak tako približno gre, vi pa kakor želite..., boste rešili...
Zadnjič spremenil
vili, dne 16.11.2022 10:33, skupaj popravljeno 2 krat.