epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:.., samo še vprašanje, kateri plini naj bi se pa sproščali...???, pri gretju govin...???

clovek napisal/-a:vili napisal/-a:.., samo še vprašanje, kateri plini naj bi se pa sproščali...???, pri gretju govin...???
Aluminij ima tališče pri 650°C. Če se pri 550°C začnejo sproščat plini nisem vedel pa sem raje vprašal ker vem da je škodljiv za organizme. Iz pekača pri višjih temperaturah nastaja čuden zrak in nisem prepričan kaj je vzrok. Mogoče alu folija ki sem jo zaradi boljšega odboja toplote namestil 1 cm od grelca. Ali plastika ohišja.
Vem da se strupeni plini sproščajo pri pocinkanih vijakih ki bi jih moral med predelavo tri zamenjati z RF pa jih nisem...sem le pobrusil glavo.
Zato sem raje vprašal ker nisem vedel ali je okvir pocinkan ali kromiran.
Mrežica se sveti enako kot okvir zato bi rekel da je tudi kromiran?
Mrežica v pekaču ne bo služila kot pokrov za preprečevanje škropljenja olja ampak nekaj drugega.
V trenutku ko odprem z merilcem temperature izmerim ca 540C (sekundo zatem temperatura kamna pade za 20C kar mi pravi da je 540C temperatura zraka) Zamenjal bom izolacijo da se bo plastika manj grela. Temperatura 550C je posredno povezna - pekel bom pri nižji temperaturi.
Mimogrede , temperatura v krušnih pečeh je med peko pice 600C.

vili napisal/-a:demz:
kolikor vem imajo kovine tri agrehatna stanja: trdno, kapljevito in plinasto, ampak to je že kar neka sto, tisoč st., zdaj, kako lahko iz cinka izhajajo neki plini, ali pa iz katerekoli kovine, mi pa ne gre u lašto , v redu govoriš o nekem vodiku, to zastopim, a pride do kake hude reakcije, da se tvorijo strupeni plini, ali so to neka nabijanja z medmrežij, mi pa res ne gredo u lajšto..., ker, če se nek element spaja z nečim, se bo verjetno najprej s kisikom in kaj zdaj, nastala bo Al glinica, železo pa rja, "cundr"..., ali se motim..., se oproščam če sem majčkeno zasvinjal...

vili napisal/-a:..., no tisto glede čudnih plinov, je pa kriva se mi zdi "vaša", ne zna spucat ...

Demz napisal/-a:Nemogoče.
Iz česa je ročaj, kot ga gledam na tvojem linku od Merkatorja? Deluje mi neka umetna masa - ne izgleda keramičen. V opisu izdelka piše točno tako kot je @fikus opisal: mrežica Al, potem nosilni okvir iz jeklene žice, po obodu pa naprešana tanka NR pločevina, ki drži mrežico na mestu. Ta kompozicija - si ne predstavljam, kako bi zdržala 550°C. Pa tudi - zakaj (?), ročaj kot je na sliki, kako ga boš držal v roki, če je na 550°?
Temperatura kot jo omenjaš, je za pirolizo. Vse organske spojine razpadejo v ogljik ter vodo in CO2. Tvoje cedilo pač ne more prenesti 550°C, ne morem verjeti. TO JE že rdeči žar!

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov