STROJNISTVO.com • Poglej temo - Urna postavka - tehnično risanje

Urna postavka - tehnično risanje

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

Re: Urna postavka - tehnično risanje

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.4.2023 11:46

Saj to je poanta zgodbe Demz. Vse skupaj se uporablja za neko ustrahovanje s strani delodajalca. Dobro je malo vedeti, da blefirajo. Kaj jim čem, takšni pač so, niso sami krivi - mogoče kakšen bedak se najde vmes, da je sam kriv, da je tak. :D
Klinc, tehničnega kadra, ki bi kaj znal pa tako kmalu ne bo več, jebeš potem klavzule.

Glede risb sem hotel še nekaj omeniti. Problem imamo v stroki, ker se tehnična dokumentacija vedno daje v izdelavo začetnikom ali celo študentom. Manjka risarski del stroke, ki bi bil teh opravil "sprifan". Lahko povem iz prve roke, da snovati, detajlirati, izdelovati preračune in potem še vso tehnično dokumentacijo izdelati za nek resen stroj ni enostavno. Prodajalci programske opreme so nas (ali pa bolj vodilne kadre) nategnili, da lahko vse počne en človek. Risbe pa med malico ven padejo. :roll:
Tu seveda govorim o bolj kompleksni tehnični dokumetaciji, ne ta polkilska alu CNCarija, ki jo je tu okrog večina. Tisto flikneš nov kos v stroj, pa je rešeno. Pri 10 tonskem varjencu je pa že malo problem, če se je kje užgalo mimo...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 21.4.2023 12:37

"Pri 10 tonskem varjencu je pa že malo problem, če se je kje užgalo mimo..."

Potem pa imaš spomenik ali obtežilnik za papir.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.4.2023 12:47

grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.4.2023 14:16

hscnc napisal/-a:Zdravo.

Prosim za info o urni postavki za enostavno 2D tehnično risanje, le izdelava delavniške risbe po navodilih. Nič konstruiranja, nič pretirane rabe možganov.

LP

recimo ena taka jajca, nič posebneaga, vse je že skonstruirano, potrene so pa tehniŠe - delavniške risbe, bi šlo...???

02806.JPG
02806.JPG (69.45 KiB) Videno 3279 krat
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 21.4.2023 15:16

vili napisal/-a:recimo ena taka jajca, nič posebneaga, vse je že skonstruirano, potrene so pa tehniŠe - delavniške risbe, bi šlo...???

''Za to pa ja ni treba Risb.'' - Verjetno nek XYZ monižder :D
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.4.2023 16:18

Mmeister napisal/-a:
vili napisal/-a:recimo ena taka jajca, nič posebneaga, vse je že skonstruirano, potrene so pa tehniŠe - delavniške risbe, bi šlo...???

''Za to pa ja ni treba Risb.'' - Verjetno nek XYZ monižder :D

dobro: saj ni nevem kaj, je pa bilo napraviti kar nekja tehiških risb..., tako malo iz heca, ah to je šala mala...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 21.4.2023 17:55

vili napisal/-a:

Prosim za info o urni postavki za enostavno 2D tehnično risanje, le izdelava delavniške risbe po navodilih. Nič konstruiranja, nič pretirane rabe možganov.

LP

pa kaj je res tak problem gor prlimat en primer za kaj sploh gre ali gre za nasa ali bajkonur..., ma popizdi..., pa kdo ima tu stekleno kuglo, da bo vedel za kaj gre..., glej stari jaz nebi sedel za tablo A0 in rotringi , žiletko in pavsem, za manj kot 25€+++...., malo heca...

Pa kaj naj ti rečem??? Kar lahko obdelam sam ne rabim nobenih modelov in "tehničnotehniških" risb, le kos papirja in svinčnik pa malo kalkulatorja. Pa sem za eno večjo zadevo dobil enega mulca ki je risbo z papirja prenesel v digitalno obliko katera je ravno tako končala na papirju A3 formata da je skupaj z jekleno ploščo romala k majstru ki ima večji rezkalni stroj.. pač tipo se zelo visoko ceni...tromestno število...na uro.....
Hvala vsem za odgovore.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.4.2023 18:19

majstore cnc:

zakaj pa se nebi "deksno" cenil, pa se nima za en "pofl", prav ima, če ga boš plačal, jebiga, če ti ne znaš :D :D :D in kje je problem...., hahaha..., no zgoraj sem dal pa samo eno mojo zajeban..cijo ispred 10 let..., pa mi ne zamerit...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm2002 » 21.4.2023 19:12

hscnc napisal/-a:
vili napisal/-a:

LP

pa kaj je res tak problem gor prlimat en primer za kaj sploh gre ali gre za nasa ali bajkonur..., ma popizdi..., pa kdo ima tu stekleno kuglo, da bo vedel za kaj gre..., glej stari jaz nebi sedel za tablo A0 in rotringi , žiletko in pavsem, za manj kot 25€+++...., malo heca...

Pa kaj naj ti rečem??? Kar lahko obdelam sam ne rabim nobenih modelov in "tehničnotehniških" risb, le kos papirja in svinčnik pa malo kalkulatorja. Pa sem za eno večjo zadevo dobil enega mulca ki je risbo z papirja prenesel v digitalno obliko katera je ravno tako končala na papirju A3 formata da je skupaj z jekleno ploščo romala k majstru ki ima večji rezkalni stroj.. pač tipo se zelo visoko ceni...tromestno število...na uro.....
Hvala vsem za odgovore.

Jaz bi ti za 25€/h namesto k maši v nedeljo....oz. vnaprej bi ti povedal za koliko ti naredim.
ktm2002
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost