epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
benben napisal/-a:V knjig PRO/E WILDFIRE 2 avtorja Samo Čretnik, imaš opisano modeliranje zobnikov. Sam sem po opisanem postopku izdelal par zobnikov in jih z modulom Mehanizmi tudi zavrtel.

matejcek napisal/-a:A BI SE DAL DOBIT TO KNJIGO KAKO? Kaj je se v tej knjigi?
A MI LAHKO KDO POSLE ZOBNIK NA SPODNI EMAIL ZA PROE, SE ZE VNAPREJ ZAHVALJUJEM.
hVALA, MATEJ
inox@email.si

magnum357 napisal/-a:Nekaj zobnikov je v tutorialu od SolidWorksa, eni celo tako poenostavljeni, da je zob kar trapezne oblike.
Drugo, kaj dela SW v proeng debati: saj so problemi velikokrat podobni.

pubi2CV napisal/-a:Pozdravljeni !
Vidim, da je tema spet zaživela.....
Naj povem, da noben zobnik, ki ga snameš iz neta, ni primeren za obdelavo na NC mašini, vsaj jaz še takega nisem našel. Vsi so le približki ali pa so narobe. Ali pa so izdelani na osnovi diametral pitch, torej ameriška varjanta.
Meni deluje tako kot je treba le tisti, ki sem ga izdelal sam. Vendar pa imam izdelan le model z ravnim čelnim evolventnim ozobljenjem. Ta deluje brezhibno, ne glede na število zob in faktor korekcije v + ali -. Nisem pa v zadnjem letu imel časa in potrebe po izdelavi modela s poševnim ozobljenjem. Glede na to, da se bo gotovo v kratkem taka potreba pojavila, me zanima, če je komu uspelo izdelati takšen model in kako.....
.....ko bo čas, se ga bom prav gotovo lotil sam, saj po izkušnjah zaupam samo svojemu modelu. Ampak kaj, ko je zmeraj časovna stiska.......
LP
Grega

magnum357 napisal/-a:Z [cenzurirano] sem si pobral GEARTRAX 2005 in ta v SolidWorksu zmodelira PRAVE evolventne zobnike, pa tudi poševne , polževo kolo in polža, stožčaste, ... In oblika je res evolventa, ne krivulja, sestavljena iz radijusov, kot je ta pri modelih z neta.

zupi napisal/-a:O, to je pa škoda![]()
No, pol si ga pa vsaj poglej![]()
Če pa hočeš, mam pa enga zelo dobrega za 2001ko!
Ti ga lahko pošlem.
Je poševn, parametre pa lahko spreminjaš po mili volji.
Se nč ne "sesuva"![]()
Kot poševnosti daš na 0, pa maš v trenutku ravnega![]()
LP

Vrni se na ProEngineer Wildfire
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov