epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Kje najdeš predpise ne vem. Vem pa da za take ograje velja: Višina vsaj 110 cm, polnitev taka, da ne more otrok plezati navzgor, pri tleh polno zaprto vsaj 10 cm, da noga ne zdrsne pod ograjo,napetost napisal/-a: o ograjah na javnih mestih v zaprtih prostorih..

Prav gotovo je ne moreš šteti kot ograjo, ki bi preprečevala padec v globino ali prehod ljudi v določeni smeri.napetost napisal/-a:Hvala za odgovore. Ampak ni to kar sem želel.
Zanima me a je nad takšno 40cm visoko zidano oviro ograja po tehničnih predpisih zapovedana,

Žerjavar napisal/-a: Prav gotovo je ne moreš šteti kot ograjo, ki bi preprečevala padec v globino ali prehod ljudi v določeni smeri.

Odvisno od okoliščin, kaj želiš doseči. Če hočeš z nizkim zidom narediti le ločnico med dvema prostoroma za različne namene. Če te ne moti da nekdo prestopi zidec in vstopi v drugi prostor, ni razloga, da bi nad zidcem delal dodatne ovire za možnost prehoda.napetost napisal/-a: je nad to oviro glede tehničnih smernic ograja potrebna?

To so predpisi o varnem delu v gradbeništvu (zaščita delavca - gradbinca). Zdi se mi. da avtor sprašuje o regulativi s področja varne uporabe (zaščita slučajnih uporabnikov) gradbenih objektov.mirator napisal/-a:Tukaj si lahko preberete nekaj o zakonski regulativi.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov