epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Žerjavar napisal/-a:Za kvadratne cevi še nisem videl (podobno kot je za INP, UNP, ..). Bo treba delati kontrole glede na obremenitev (strig vijaka, ploščinski pritisk stebla na prevrtano steno cevi, trdnost ostanka cevi, Upogib stene cevi zaradi sile aksialno z vijakom, ...ktm2002 napisal/-a: Je kje kaka tabela Velikost vijaka/ debelina pločevine. Npr. skozi kvadratni profil 100 x 4, moram dati vijak. Kakšna je največja velikost, ki jo lahko uporabim (ali priporočljiva). Se vem, da je čist enostavno, pa ne dobim ...

Če bo vijak obremenjen pretežno z nategom (tlak na istem mestu) si naredil "nula koma Josef". V takem primeru je primerna debelejša pločevina (premer vijaka) velikosti KC privarjena na stranico cevi in vrezan navoj.ktm2002 napisal/-a:Bomo hilsne not všvasal z navojem.... zmeraj preveč kompliciram.

To ni edini prečni zid ki bi blažil efekt potresa. Nisem še zasledil možne stopnje potresa za konkretni primer. Moj predlog je le kot vzorec in morda po načelu "bolje išta nego ništa".runocar napisal/-a: Stebrička levo in desno nimata šans, da nadomestita zidano steno pri potresu..

Imaš zelo prav.runocar napisal/-a: Zato bo sila, ki bi jo sicer prevzela odstranjena stena, porazdeljena na druge stene, stebrička bosta dobila zanemarljivo silo. Je pa res, da je to več kot nič

Nisi potrdil ali zanikal moje domneve.Verjetno na zidu ni bil nosilček. Z vsake strani je polnilo naslonjeno na zid. Če je na zid položena armatura in potem zalito z betonom, lahko smatraš, da je tudi nad zidom monta nosilec, .

Žerjavar napisal/-a:Nisi potrdil ali zanikal moje domneve.Verjetno na zidu ni bil nosilček. Z vsake strani je polnilo naslonjeno na zid. Če je na zid položena armatura in potem zalito z betonom, lahko smatraš, da je tudi nad zidom monta nosilec, .
Potresno togost pritličja v prečni smeri dajejo trije nosilni zidovi (ob garaži in skrajno desno. Za vsakega od njih povej: položaj in velikost odprtin (okno, vrata, ...) ter položaj vertikalnih potresnih stebrov znotraj zidu.
jaz bi sebi naredil nosilec za viseče dvižno vitlo totalno ločen od zgradbe. Pri dviganju bremen nastajajo sunki, ki ne delujejo ugodno na opečnati zid, če ni s tem že pred zidanjem predvideno.

Zels napisal/-a: Na zidovih, ki so v enaki smeri, kot ta ki ga želim odstraniti je samo eno okno.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov