epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

CADfreak napisal/-a:......Sicer ne vem, odkod ideja, da je to "enotaktni" motor, meni deluje kot dvotaktni s "protibati". .....

Mmeister napisal/-a:Meni osebno je najbolj všeč oni -opposing piston engine-, pa oni ''1-stroke''.
OPE je preiskušena zadeva, pravijo da so 3 cilindri optimalno, me pa zanima kako bi bilo recimo z postavitvijo 2x3 torej inline 6 ali pa celo V6 opposing piston.
Ali pa tole sem včeraj naletel na YT https://www.youtube.com/watch?v=pgQSCFRPac4, omega 1
Jaz bi se igral z temi zadevami v nedogled če bi imel resourse in plac. Vzemš en koncept pa daš gor en turbo, pa kompressor, pa paralelno, pa sekvečno, 2 turba, 3... , meriš porabo, navor, obrate. Morda celo narediš nek hibrid, pa vežeš dva tipa motorja sekvenčno, ker pačŠpica posel.
![]()
![]()
The installation cost will be between 15-25’000.- (all prices in swiss francs)
Depends on the complexity of the jig and the work to program the dyno for the communication, sensors, test program and measurement data
After this a development hour on the dyno, this include the dyno and an engineer to run it, is 280.- per hour.
All the data will be uploaded to a server which you would need to give us.
If the dyno for any reason is not running but the engine is on there is a daily rate of 280.- per day, of course this doesn’t apply if the dyno run.

grega09 napisal/-a:Ja, Omego 1 sem tudi že videl. To je nov video, ki ga pa še nisem. Iz njihovih ni nič za razumeti - že vejo zakaj.
Žerjavar napisal/-a:Napačen naslov, vsi batni motorji z notranjim izgorevanjem so 4 taktni.
Ne moreš se izogniti sesanja (polnjenje), kompresije, izgorevanja (delovni takt) in izpuha. Razlika je le v tem, koliko polovičk vrtlajev porabi za en delovni ciklus. Samo 1 polovičke vrtljaja nima nobeden (moje mnenje).

Kako kaj tvoja glasbena vzgoja? Takt je osnovna enota muzike. Že pred 50 leti so imele švicarske železniice moto "mi vozimo v taktu" = med zaporednima vlakoma v isto smer je vedno enaka časovna razlika.vili napisal/-a:a mi kdo razloži ta pojem TAKT, kaj to pomeni pri batnih motorjih...???

vili napisal/-a:a mi kdo razloži ta pojem TAKT, kaj to pomeni pri batnih motorjih...???
...."ja fant je verjetno zamenjal takte (takt: gib bata od ene mrtve lege do druge, dva takta en vrtljaj glavne gredi) s krožnim procesom, ja ta pa ima štiri termodinamične preobrazbe: kompresijo, dovod toplote, ekspanzijo, in odvod toplote. se pa krožni proces v batnih motorjih z notranjim zgorevanjem opravi v dveh ali v štirih taktih"vili napisal/-a:>>>

Si kar določil, da je takt določen kot vrtljaja motorja (4 taktni ima dva vrtlaja) .Zmenimo se, ali je takt ena faza termodinamičnega procesa ali pa določen k0t vrtljaja motorja. Za mene je faza procesa.Deutz napisal/-a:"ja fant je verjetno zamenjal takte (takt: gib bata od ene mrtve lege do druge, dva takta en vrtljaj glavne gredi) s krožnim procesom, ja ta pa ima štiri termodinamične preobrazbe: kompresijo, dovod toplote, ekspanzijo, in odvod toplote. se pa krožni proces v batnih motorjih z notranjim zgorevanjem opravi v dveh ali v štirih taktih"[/i]

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov