Pozdravljeni
S vsem spoštovanjem, magnum357 , vendar opažanja s SolidCam-om enostavno niso relevantna za Pro/Engineer Wildfire, sploh pa pri tej Basic verziji (pa tudi pri Foundation Package-u), ki nima vključenega nobenega CAM modula.
Na osnovi mojih izkušenj trdim, da je pri računalniku za Pro/E (govorim samo za MODELIRANJE, ne za CAM ali FEM!) zaporedje prioritet naslednje:
1. RAM
2. Grafični sistem
3. Procesor
4. Diskovje etc...
1. RAM. RAM-a ni nikoli dovolj

! Dokler so modeli, na katerih delaš, dovolj majhni, da "še pašejo" v obstoječi RAM, to sploh ne bo tema. Ko pa RAM-a zmanjka in računalnik prične "swapati", potem te ne reši še tako hiter disk in še tako hiter procesor ne.
2. Grafika. Obvezno mora podpirati Open GL grafično knjižnico, kar oba glavna ponudnika (ATI in Nvidia) podpirata. Moje izkušnje so takšne, da se ne splača kupovati "pro" kartic (Quadro ali FireGL), temveč igričarske in jih nato modificirati v pro variante (Npr. softmodanje. Nvidia 6800 Ultra se da z Rivatuner NVStrap Quadro modom tweakati v Quadro FX 4400 (Če izrazimo v denarju - iz cca 50.000 SIt na cca 350.000 sit)) Grafika je pomembna predvsem pri modeliranju velikih sestavov, ko se na ekranu vrti ogromno površin, kivulj, ogljišč....
3. Procesor. Danes dobavljivi procesorji so vsi zadovoljujoče hitri za potrebe modeliranja, tako da Mhz gor ali dol ne igra bistvene vloge. Poskusiti je potrebno "zbalansirati" sistem, da lahko procesor dovolj hitro pošilja podatke grafiki, to pa je pri modeliranju tudi (v glavnem) vse. Jaz bi se v tem trenutku odločil za kakšnega Athlona 64 3800, kjer se mi zdi, da je "bang to buck" ratio nekje najboljši. Uporaba dveh procesorjev ali dvojedernega procesorja Pro/Engineerja ne bo pospešila, bo pa sistem odstal odiven tudi, če se npr Pro/E obesi.
Za benchmarke pa menim, da nam razni 3D marki ne pomenijo nič. Če pa so benchmarki narejeni z realno porgramsko opremo, potem je to čisto nekaj drugega. Za Pro/E se za benchmarke splača pogledati naslednjo stran:
http://www.proesite.com/
Pa da bi Vam CAD/CAM/CAE programi hitro in stabilno delali....
LP
Jože