STROJNISTVO.com • Poglej temo - Konfiguracija računalnika za ProE2001

Konfiguracija računalnika za ProE2001

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 4.3.2006 10:46

in še nekaj: benchmarke naj si razvijalci benchmarkov nekam zataknejo. Važno je kaj ti pokaže štoparica! In koliko časa moraš buljit v monitor preden dobiš rezultat. Še nekaj glede simulacije. Vsi "stručkoti" delate neke zamudne simulacije. S solidcamom delam navadno 3D simulacijo samo, da vidim čas rezkanja, ne da bi preverjal rezultat rezkanja, ker SolidCam preprosto NE zarezka, kot to dela večina drugih.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 4.3.2006 14:34

Pozdravljeni

S vsem spoštovanjem, magnum357 , vendar opažanja s SolidCam-om enostavno niso relevantna za Pro/Engineer Wildfire, sploh pa pri tej Basic verziji (pa tudi pri Foundation Package-u), ki nima vključenega nobenega CAM modula.

Na osnovi mojih izkušenj trdim, da je pri računalniku za Pro/E (govorim samo za MODELIRANJE, ne za CAM ali FEM!) zaporedje prioritet naslednje:

1. RAM
2. Grafični sistem
3. Procesor
4. Diskovje etc...

1. RAM. RAM-a ni nikoli dovolj :P ! Dokler so modeli, na katerih delaš, dovolj majhni, da "še pašejo" v obstoječi RAM, to sploh ne bo tema. Ko pa RAM-a zmanjka in računalnik prične "swapati", potem te ne reši še tako hiter disk in še tako hiter procesor ne.

2. Grafika. Obvezno mora podpirati Open GL grafično knjižnico, kar oba glavna ponudnika (ATI in Nvidia) podpirata. Moje izkušnje so takšne, da se ne splača kupovati "pro" kartic (Quadro ali FireGL), temveč igričarske in jih nato modificirati v pro variante (Npr. softmodanje. Nvidia 6800 Ultra se da z Rivatuner NVStrap Quadro modom tweakati v Quadro FX 4400 (Če izrazimo v denarju - iz cca 50.000 SIt na cca 350.000 sit)) Grafika je pomembna predvsem pri modeliranju velikih sestavov, ko se na ekranu vrti ogromno površin, kivulj, ogljišč....

3. Procesor. Danes dobavljivi procesorji so vsi zadovoljujoče hitri za potrebe modeliranja, tako da Mhz gor ali dol ne igra bistvene vloge. Poskusiti je potrebno "zbalansirati" sistem, da lahko procesor dovolj hitro pošilja podatke grafiki, to pa je pri modeliranju tudi (v glavnem) vse. Jaz bi se v tem trenutku odločil za kakšnega Athlona 64 3800, kjer se mi zdi, da je "bang to buck" ratio nekje najboljši. Uporaba dveh procesorjev ali dvojedernega procesorja Pro/Engineerja ne bo pospešila, bo pa sistem odstal odiven tudi, če se npr Pro/E obesi.

Za benchmarke pa menim, da nam razni 3D marki ne pomenijo nič. Če pa so benchmarki narejeni z realno porgramsko opremo, potem je to čisto nekaj drugega. Za Pro/E se za benchmarke splača pogledati naslednjo stran:
http://www.proesite.com/

Pa da bi Vam CAD/CAM/CAE programi hitro in stabilno delali....

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Gost » 4.3.2006 17:25

Glej, kaj je tebi magnum relevantno, za CAD sistem, mene niti ne zanima. Vsekakor pa cenim tvoje mnenje, ker menim, da si strikovnjak na podrocju orodjarstva.
Vendar se ne rabis briti norca in vse ostale nazivati z nekim "kao da vemo za kaj se gre". In ja, neverjetno, danes kupljen racunalni deluje hitreje kot 3 leta star.
Kar se tice SolidCAM-a, tudi jaz delam v solidCAM-u, tako da.............., in to zelo veliko, in ne delam samo navideznih toolpathov. Super program, vendar ne popolnoma drzala tvoja trditev.....bistvo 3d simulacije je v tem, da s pomocjo primerjave ostankov napram koncnem modulu, dobis povratno info. koliko dobro si porezkal (ostanki).
Ce rabis samo cas obdelave, pa mirno preskoci, po tvoje neuporabne 3d simulacije, ker lahko pod samo strukturo, z desno miskino tipko kliknes na ustvarjanje dokumentacije, kjer ti po posameznih operacijah izpise case obdelave za vsako orodje posebej.
Seveda 3dmark nam ne pomeni nicesar. Obstajajo benchmarki kjer so primerjali igricarske/prof. kartice v modelirnikih, CAM-ih, pa tudi render programih, kot tudi velikih sestavih,...

In res, popolnoma smo zasli, uprasanje je res bilo za program ProE. Se opravicujem.

Pravzaprav lahko mirno kupis kateri koli racunalnik, CAD bo delal. Vendar poskusi sestaviti Workstation in ne PC, pac seveda ne mores posegati po top komponentah, a vseeno, verjemi da ni vseeno, od katerega proizvajalca je kupljena komponenta in za kaksen namen je bila delana.
Gost

OdgovorNapisal/-a franca » 4.3.2006 18:35

Za resno programiranje sta moč procesorja in veliko pomnilnika še kako pomembna! Tukaj ne mislim mega herce. Kot sem že povedal je pomembna sama zasnova procesorja in KVALITETEN ram. Zelo mirodajen test pri tem je izračun super Pi-ja. Zelo prav pride tudi dvoprocesorska mašina, vendar mora sam program znat to izkoristit (depocam).

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dablyx » 6.4.2006 20:35

CADFREAK ko ze ravno omenjas tweakanje graficne...
Zanima me ali je mozno tweakat geforca 7900gt?
In ce se ga ne da, kaj priporacas za 80-100k?
Kje bi lahko prebral kaj vec od tweakanja?
Dablyx
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a UpRising » 29.5.2006 12:36

@Dablyx tudi jaz bi rad to naredil z 9700GT, si ze našel kak odgovor, baje da se da... Sm sedaj še nimam kakšnih večjih informacij...
UpRising
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a UpRising » 29.5.2006 13:26

UpRising
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marjan » 29.5.2006 19:49

Pozdravljeni,

Ah fantje no, za se naučit Pro/E (ali katerikoli drugi modelirnik) ne rabiš neke hude mašine. Dovolj je že čisto navaden PC, ki če ne mi prosim povejte, kako smo se v preteklosti učili Pro/E-ja na mašinah s "samo" 300 Mhz (ali manj), grafičnimi s 4MB rama itd. Danes dobavljivi računalniki za dobrih 100k SIT, so čisto dovolj. Saj preden človek "obvlada" modelirnik bo preteklo kar nekaj vode. Po osebnih izkušnjah rabiš vsaj eno/dve leti modeliranja, delanja tehnične dokumentacije, da zadevo znaš uporabljat (tukaj so mišljena tudi modeliranje prostih površin, pravilna postavitev referenčnih točk ipd). Za uno malo čakanja, ki je potrebno pri slabših mašinah pa mislim, da na začetku ni vredno denarja - še posebno, ki se dvakrat zaje... ki ne veš tapravih ukazov.

Lp
Marjan
Nič ni nemogoče, vprašanje je samo čas in denar.
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tom1 » 30.5.2006 6:07

Pozdrav,

No, predvidevam, da si ze kupil racunalnik - karkoli ze.

Sedaj pa pomoc vznotraj PRO/ja:

Imas dva sestava.
Enostavnega vrti racunalnik BP. Nastavitev ne spreminjas.

Tezavnejsega, z veliko povrsinam, pa ti ´trokira´.
Imas na razpolago nastavitve za zmanjsanje podrobnosti pri manipoliranju modelov. Pot najdes pod View / Performance / Model display ali view (tocno kje, ne vem - v vsaki verziji je drugje´).

Meni je vedno pomagalo.

Tom1
tom1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dborov » 30.5.2006 9:33

magnum357 maš krizo srednjih let ali kaj? Pozabljaš bistvo rač.tehnologije! Razvijalci CAD/CAM sistemov ne morejo slediti tehnologiji. Sedaj ponujao dual core procesorje, pa mi povej kateri CAD/CAM sistem ti obremeni procesor 100%.(vsi50%)Nekateri programi že upoštevajo to.Ne govorit da šteje samo takt procesorja. Bistvo pri procesorju je v tem , da ima veliko predpomnilnika čim več tem boljše 2,(4,8 v prihodnosti)mb. Ja ram-a ni nikoli dovolj samo če
ga program podpira.Sam ima 3G pa jemlje samo 2G.
dborov
Pripravnik
Pripravnik

Prejšnja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov