epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

frfo napisal/-a: zna bit da imate prav
https://www.fermetal.biz/prodotto/finto-coppo/

frfo napisal/-a: če je na razmaku lat na 1,5m dovoljena obremenitev 340kg pol sam na špirovce na razmaku 1m naj ne bi bilo slabše
Pol ne govorimo več o nadstrešku ampak postane kar zaprta garaža,
In se spet pojavi dilema lesena ali kovinska konstrukcija glede teže bo kovinska bolj primerna?

Žerjavar napisal/-a: Ali ti zadošča predpisana varnost trdnosti morda pa kakih 20% povečana (veter)?

Tako je naredil znanec in mu še vedno drži, o obremenitvi in vrsti panela (so različni) pa nas ne zanima. Brez kontrole trdnosti bo držalo tudi meni (verjamem ???). Razmak letev je odvisen od kritine in obremenitev (sneg, veter, ..) Dimenzija pa od razmaka letev in razmaka špirovcev. Dimenzija špirovcev je odvisna od razmaka podpor, obremenitve in razmaka špirovcev. Če pa pokrivaš nek prostor, kjer je podpiranje (zidovi, stebri, lege) le na zunanjem robu pa obstoja izračun optimuma, da je skupna cena materjala letev in špirovcev čim manjša.susa napisal/-a:letve za pod panele so večinoma 5x8 cm, če so špirovci cirka 1m narazen,.

Žerjavar napisal/-a:Žerjavar napisal/-a:
PS: Nimam izkušenj s profilirano pločevino (videz strešnikov - žlebakov), povej, ali morajo biti late na 35 cm, morda zadoščajo na 70?

Lahko pokažeš te tehnične podatke. Moje razmišljanje, late so lahko na razmaku 350 mm ali mnogokratnik (ob preskoku višine kritine).frfo napisal/-a: Kar sem razbral iz teničnih podatkov za naše območje mi morale biti late vsaj na 60cm

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov