vili napisal/-a:pa majstore, daj za božjo voljo, gor model, da se vidi, kaj za enega boga sploh imaš..., a je to morda za naso ali za muska...
Imaš model v priponki v prvem postu od @Freakylion.
Sicer sem malo nasmetil @Freakylion-ovo temo, ampak sem upal da bo kdo dal kakšno hudo rešitev tega problema, s tem da bodo tudi luknje okrogle v razvitem stanju.
Mogoče tega sicer on ne rabi, ampak mene zanima? kot nadgradnja njegovega vprašanja.
Ker sem se srečal s podobnim problemom nekaj let nazaj, sicer je šlo za usnje, oblike podobno ukrivljene kot v tem primeru, pa še rahlo ukrivljeno po drugi osi, z cca 30 luknjicami: nekaj po obodu in nekaj tudi po površini. Želja je bila da se izdela za vsak komad samo en sekalni nož, ki ima poleg zunanje oblike tudi luknjače za luknje; se pravi se vse odreže na enkrat in je to to. In podjetje ki izdeluje te sekalne nože, so rekli da morajo te luknjice (~fi3 mm) biti točno okrogle, drugače ne morejo izdelati.
Sem se malo namatral, in sem potem našel rešitev, ampak proces ni najbolj eleganten in robusten, potem ko sem še delal kakšne popravke oblike in spreminjal število lukenj, se funkcije podrejo, in je treba vsakič na novo narediti surface flatten in postavitev lukenj na presečišča črt (vsakič 30 na vsakem komadu, potem pa vzame kar nekaj časa). Upam da bo kdo imel kakšno boljšo rešitev, ki bi jo prikazal na primeru od @Freakylion.
Upam da bo @favorites pokazal kako se naredi.