epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

grega09 napisal/-a: Krivljenje (ki je tudi preoblikovanje), se za moje razumevanje izdeluje na preši z nožem in prizmo in so možne samo ravne linije. Preoblikovanje je pa druga zgodba.

Žerjavar napisal/-a:Demz napisal/-a:Vi luknjo že v modelu oblikujete v elipso, da bo po krivljenju postala okrogla? Je to normalna praksa? Je sploh potrebna?
Odvisno od namena uporabe = razlika med dejansko okroglo luknjo in sornikom. To pomeni, da moraš ovalnost luknje delati glede smeri luknje v v upognjenem stanju glede na pravokotnost na pločevino v sredini upogibanje (največje odstopanje krivine od tangente čez konca pločevine) ter debeline pločevine ( a - b elipse = D (=a) *(1- cos(fi) + t * sin(fi). Vrednost po tej formuli ti reši dilemo, ali delati eliptično luknjo na še ravni pločevini.

Freakylion napisal/-a:Lep pozdrav,
Mene pa še vedno zanima, kako je @favorites uspel razviti. Iz slike je razvidno, da je poleg sheet metal uporabil tudi surface, ki ga je razvil ter nato nazaj v debelino. Ali lahko kdo razloži postopek?
Hvala.

Freakylion napisal/-a:Lep pozdrav,
Mene pa še vedno zanima, kako je @favorites uspel razviti. Iz slike je razvidno, da je poleg sheet metal uporabil tudi surface, ki ga je razvil ter nato nazaj v debelino. Ali lahko kdo razloži postopek?
Hvala.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov