epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

jozl napisal/-a:Lepo, da se negdo odloči še za ta študij.
Moje izkušnje:
3 leta predavanj na visoki strokovni in eno leto absolventa, ker sem ga zaradi zdravsvenih težav v 2 letniku in v začetku abs. moral čas študija podaljšati za eno letu in sem tudi potem diplomiral me prvo desetino študentov. Tako sem se sedaj odločil, da pridobim še tisti malenkostni naziv uni. in sem malo tudi menjal smer in sem šel na študij mehatronike (strojništvo + eklektrotehnika), tako da sem sedaj šel ponovno v 3 letnik in sem že 4 letnik študija v MB. Študij strojništva ni tako težak, samo moraš imeti voljo in potrplenje ter nekja žilce, kajti gimnazijci so zelo bogi, ker ne vejo osnov kot mi tehniki.

damjan69 napisal/-a:Oglašam se kot "stari maček". Končal sem študij strojništva še po starem sistemu. Delam v majhnem podjetju, kot konstrukter in me delo, kot tako veseli. Bodočim študentom pa bi svetoval sledeče:
-Če ste bolj bogi v teoriji se najprej vpišite na VSŠ, kjer boste dobili dovolj orodja za nadaljne delo ob predpostavki, da vam je tehnika domača
-Če pa hočete študirati na univerzitetnem študiju, pa vas opozarjam, da boste imeli v bodočem delu bolj malo opraviti z tehniko. Še največ vas bo zašla v ekonomijo. Tako da bi tistim, ki jih tehnika veseli, tak študij odsvetoval, vsaj kot začetni.
Vsak mora pri sebi razmisliti, kaj mu je storiti. Po lastnih iskušnjah gospodarstvo potrebuje veliko inženirjev, ki imajo smisel in voljo do dela. Tudi delo je nadpovprečno plačano in ni se potrebno bati, da ne-bi mogli dobiti službe.
Kar se tiče študija je pa tako, kot z vsakim delom. Če ga z veseljem opravljaš je tudi hitro in kvalitetno.

tomysux napisal/-a:Sedem ali osem leta študirajo tisti študenti, ki se ne zavzamejo da bi študij končali (uživajo študentsko življenje ali pa že aktivno delajo v kakšnem podjetju).
Študij strojništva ni takšen bau bau, in v kolikor ga boš vzel resno ga s povprečnim zanjem in zavzetostjo uspeš dokončati v 6 letih (teoretičen čas študija je 4,5 let).
Sam sem študiral še po starem sistemu (4 leta za univ.dipl.inž.) in sem tudi v 4. letih dokončal študij (vpis september 1995, diplomiral september 1999).
Lep pozdrav, Tomaž

Blaž napisal/-a:Študij STR je čist izzy....sam dobra ekipa kolegov more biti!

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov