STROJNISTVO.com • Poglej temo - Friziranje APN 6

Friziranje APN 6

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Friziranje APN 6

OdgovorNapisal/-a m2o - 5er » 25.10.2006 11:08

You sem nov član in imam APN 6, ki bi jo rad predelal. Predelal pa bi jo tako da bi mi šla približno 80 km/h. Rad bi jo predelal tako da bi se čim manj zj*****. Hvala za odgovor.
m2o - 5er
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Fancy » 25.10.2006 12:23

Lep pozdrav

Zakaj ne poiskusiš več vprašanj zastaviti v eni temi?
Fancy
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Friziranje APN 6

OdgovorNapisal/-a bavcar » 25.10.2006 12:49

m2o - 5er napisal/-a:You sem nov član in imam APN 6, ki bi jo rad predelal. Predelal pa bi jo tako da bi mi šla približno 80 km/h. Rad bi jo predelal tako da bi se čim manj zjebala. Hvla za odgovor.

Mislim da o tej temi je veliko napisanega... poišči si malo po forumu:
http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph ... light=apn6
bavcar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matej9 » 2.7.2007 10:34

živjo!Cilinder dej brust na 40mm pa mf avspuh al pa lipnika potem 5 prestavo,kapo znižej pa kksn bulš frgazar.to je vse. :lol:
matej9
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a WETA » 3.7.2007 14:33

v mladih letih sem svojo štirko naštimal takole, da je šla okoli 85 km/h, dobro vlekla, držala prosti tek, ni pretirano pila in trajala.
ko mi je original zaribala, sem brusil cilinder na fi 39, kupil nov mat od petke, to je tisti z L gornjim obročkom, je pa tudi krajši od originalnega.
zamenjal sem tudi motorno gred, dal sem jo od petke (predvsem zaradi trajnosti in pa zaradi sornika bata, ki je pri tem batu večji).
kanalov nisem brusil, prav tako nisem štelal in menjaval uplinjača. zobniki so bili spredaj 13, zadaj 34, pri 18 colskih gumah (pač apn4)
auspuh je bil resonančni, ne vem več točno kateri, je pa bil bistveno boljši kot lipnik ipd. izdeloval jih je nek privatnik v zagrebu, bili so zelo lahki in imeli napis na resonančnem delu Marco.
mašina je nardila okoli 45 tisoč km brez problemov in verjetno bi še zdaj laufala, na žalost pa je že 10 let doma v garaži brez jo tikat.
problemi pri prevelikih uplinjačih so zalivanje v prostem teku in pri nizkih obratih, težko užiganje itd.
WETA
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bing 18 » 3.7.2007 15:15

no jst imam pa take izkušnje. kupil sm apn6s od bratranca . takrat je bil že mal brušen pa mf power je meu gor. jst sm se z motorjem dolg vozu po pol leta mi je pa zaribala. in zdj se je začel. kapa je bla obtoučena sm jo dal mal zbrusit in je zdj mal nižja. cilinder so mi zbrusil na 39.5. kupu sm 39.5 l bat. zamenjal sem gred in dal not novo gred za bt 12 soro, zamenjal nekaj ležajev v mašini in dal not peto brzino.pa v cilindru si bili že prej povečani kanali za bencin. torej use sm zložu skup in zdj dela motor pa gre okrog 85. če je pa mal hribčka ga pa navijem tam do ene 75-80. zdj sm razmišlou da bi dal še manjši spredni zobnik s čimer bi pripomogel k temu da bi motor bolje potegnil, malo pa bi zgubul na končni hitrosti. forgazor sm pa zamenjou ker se mi je bing 12 pokvaru. gor sm pa dal dellorto tak ki ga imajo tanove šterke. to je to.

samo vseen bi pa svetoval da motorja ne navijaš. vozi se dokler normalno dela ker gredo frizirani motorji hitro po gobe, potem ti je pa samo žal za vse. krosiraj s šterko , kopli, po zadni se voz pa bo kmal šla pa bo treba brusit pa kj menat.pol se pa za glavo držiš hehe

samo je pa vseen zakon imet tak sfriziran motor ki ga naviješ pa pihneš use. hehe
pr nas je kar velika koncentracija tomosou. čeprau sm med tamalimi star sm namreč 14 let, mam useen zelo dobr motor in sm takoj za vodilnimi hehe!!!

lep pozdrav pa veliko užitka s tomosi!!!! :D
dobra mašina lepo poje
bing 18
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov