Catia in windows vista
Moderator: -M-
17 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Catia in windows vista
a mogoče kdo ve kako se obnaša catia na visti (če jo je sploh že mogoče inštalirati - jst sem imam probleme s tem)
- jurchek
- Novinec

Re: Catia in windows vista
jurchek napisal/-a:a mogoče kdo ve kako se obnaša catia na visti (če jo je sploh že mogoče inštalirati - jst sem imam probleme s tem)
problem sm rešu
tako da sm naloži spet xp-je
z visto pa verjetno še en čas ne bo šlo
lp jure
- jurchek
- Novinec

Pametna odločitev, saj Vista v primerjavi z Xp ji sploh ni toliko boljša.
Osebno menim, da je celo slabša, saj je izbolšano predvsem samo oblikovanje.
Zaščitena ni ne vem kako popolno - vanjo so vdrli pred nekaj meseci, potem smo pa v programski opremi dobili Vista Beta2, v kateri naj te pomanjklivosti ne bi bilo.
Osebno mislim, da nekaj časa z uporabo Viste ne bomo dosegli drugega kot pa potrebo po zmogljivejšem računalniku, pa še programi nekaj časa ne bodo prilagojeni.
Osebno menim, da je celo slabša, saj je izbolšano predvsem samo oblikovanje.
Zaščitena ni ne vem kako popolno - vanjo so vdrli pred nekaj meseci, potem smo pa v programski opremi dobili Vista Beta2, v kateri naj te pomanjklivosti ne bi bilo.
Osebno mislim, da nekaj časa z uporabo Viste ne bomo dosegli drugega kot pa potrebo po zmogljivejšem računalniku, pa še programi nekaj časa ne bodo prilagojeni.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Nisem mislil, da je Vista slabša od Xp, rekel pa sem, da je slabša ker ni toliko boljša od Xp SP2, da bi se splačalo imeti zaradi tega precej počasnejši računalnik.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Windovs Vista je evolucija XP - jev. Vista je popolnoma 64 bitna, kar XP niso, omogoča večji izkoristek več jedrnih procesorjev, je precej manj razsipna z RAM - om, tretji požarni zid ni več potreben in še veliko je izboljšav.
Zato je govoriti, da je Vista slabša od XP - jev popolni idiotizem. Počakati je potrebno le na prilagojeno programsko opremo. Če kupujete nov PC je Vista prva izbira, razen če imate možnost uporabljati Linux.
Lp
Zato je govoriti, da je Vista slabša od XP - jev popolni idiotizem. Počakati je potrebno le na prilagojeno programsko opremo. Če kupujete nov PC je Vista prva izbira, razen če imate možnost uporabljati Linux.
Lp
Kam pa pridemo brez domišljije!
- rokz47
- Sodelavec

rokz47 napisal/-a:Windovs Vista je evolucija XP - jev. Vista je popolnoma 64 bitna, kar XP niso, omogoča večji izkoristek več jedrnih procesorjev, je precej manj razsipna z RAM - om, tretji požarni zid ni več potreben in še veliko je izboljšav.
Lp
Joj, vsi me narobej zastopite.
Za večino trenutne strojne opreme (računalniki...) v Sloveniji Vista sigurno ni primerna. Tudi izpopolnjena je še bolj tako, tako. Če ste kaj spremljali razvoj same Viste veste kakšne težave vse je imela. Sam sem precej bral na Microsoftovi strani za poslovne partnerje in je bilo precej težav, zato se nisem odločil za inšatlacijo Beta1, ki nam jo je poslal Microsoft, kasneje pa tudi ne za Beta2, saj je pri Microsoftovi programski opremi ponavadi tako, da je eno leto prezgodaj v prodaji (to vedo tudi sami Microsoftovci ampak reklama je reklama). Microsoft je tako uspešen predvsem zaradi reklame. Problem pa nastane, ker se zaradi reklame ponavadi prenaglijo s prodajo in premalo testirajo. Na Slovenskem Microsoftu so začeli s pripravo reklamne kampanje že kmalu po izidu Beta1. Takrat so svojim partnerjem začeli z razdeljvanje piknik torb z vistinim zankom.
Sam jo bom nasnel šele, ko bo prišel 1.SP zanjo.
rokz47: tisto o idiotizmu glede tega pa verjemi, da ni idiotizem. Sigurno sam nisem dovolj v tem poslu, da bi si upal kritizirati ne, da bi prej vprašal kakšnega strokovnajka, mislim pa, da človek, ki je že 25 let v tem poslu ve kaj govori, pa tudi sam sem bral na tujih forumih in imajo mladi računalničarji podobno mnenje. Vse to kot ste napisali o manjši razsipnosti... pa tako nekaj so obljube nekaj pa realnost. Povsem logično je, da s tako izboljšanim oblikovanjem ne more biti precej varčna, pa tudi tradicija je taka, da je vsak novejši windows "požrešnejši".
Siguren pa sem, da bo kmalu postala boljša, izboljšali se bodo računalniki... in tako bo sigurno boljša kot predhdnji Windowsi.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Xp dobro delujejo šele po SP2, zato Viste ne priporočam na rač., kateri so zelo pomembni za delo, ker še niso preizkušeni. Na ostalih zmogljivih rač. pa OK, da se navadimo. Tako v firmi visto "preizkušamo" samo na nekaj pisarniških rač.
LP
LP
- fikus_
- Strokovnjak

Me veseli, da smo podobnega mnenja.
Upam pa, da bo kmalu toliko izboljšana in pa tudi računalniki, da bo primerna in bolj varna za uporabo, saj je nekaj novih kar praktičnih rešitev.
Upam pa, da bo kmalu toliko izboljšana in pa tudi računalniki, da bo primerna in bolj varna za uporabo, saj je nekaj novih kar praktičnih rešitev.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Meni Microsoftova platiforma Windows ne odgovarja sam sem pristaš UNIX delovnih postaj in ne nekih "made in tajvan" PCjov z operacijskim sistemom Windows.
Trenutno uporabljam HP C3600 z operacijskim sistemom HP-UX 11i v1 in zadeva deluje tako kot more; hitro, stabilno (še nikoli se mi ni sesu) poleg tega ni na HP-UX nobenih virusov in podobne navlake. Skratka optimiziran sistem za PA-RISC arhitekuro v nulo. Tudi grafični umesnik (CDE) na HP-UX je spodoben. Nobene nepotrebne navlake, raznih transparenc in dodatnega sranja, ki bi mi za brezveze kurila dodatne CPU cikle. Aja pa še to na njem poganjam zadnjo verzijo UGS I-DEASa
Trenutno uporabljam HP C3600 z operacijskim sistemom HP-UX 11i v1 in zadeva deluje tako kot more; hitro, stabilno (še nikoli se mi ni sesu) poleg tega ni na HP-UX nobenih virusov in podobne navlake. Skratka optimiziran sistem za PA-RISC arhitekuro v nulo. Tudi grafični umesnik (CDE) na HP-UX je spodoben. Nobene nepotrebne navlake, raznih transparenc in dodatnega sranja, ki bi mi za brezveze kurila dodatne CPU cikle. Aja pa še to na njem poganjam zadnjo verzijo UGS I-DEASa
- VisualizeFX
- Novinec

rokz47 napisal/-a:Windovs Vista je evolucija XP - jev. Vista je popolnoma 64 bitna, kar XP niso, omogoča večji izkoristek več jedrnih procesorjev, je precej manj razsipna z RAM - om, tretji požarni zid ni več potreben in še veliko je izboljšav.
Lp
Prosim ne kvasi takih neumnosti. XP so zelo 64bitni. Zakaj so potem portani na Intel Itanium arhitekturo (ia64). Vista požre veliko več RAM-a kot Windows XP.
Koliko je Vista res dobra bo pokazal čas. Za enkrat so Windows XP dokaj zrel in preizkušen sistem, kar pa za Windows Visto ne moremo rečti.
Še vseeno v stabilnosti/varnosti/skalabilnosti zmagajo operacijski sistemi tipa UNIX (HP-UX, IRIX, AIX, Solaris...)
- VisualizeFX
- Novinec

Vista zaenkrat še ni na seznamu združljivih operacijskih sistemov za Catio, zato tukaj sploh ni kaj za razmišljat.
Moje izkušnja z HP-UX je drugačna. V kombinaciji z Catio V5 je ena sama groza. Nestabilno, počasno in neergonomično! Grafični vmesnik pa kot da bi šel 10 let nazaj v času.
Meni Microsoftova platiforma Windows ne odgovarja sam sem pristaš UNIX delovnih postaj in ne nekih "made in tajvan" PCjov z operacijskim sistemom Windows.
Moje izkušnja z HP-UX je drugačna. V kombinaciji z Catio V5 je ena sama groza. Nestabilno, počasno in neergonomično! Grafični vmesnik pa kot da bi šel 10 let nazaj v času.
Miha
- Miha
- Strokovnjak

- Kraj: Maribor
Pozdravljeni!
Nisem neki računalniški genij, povem pa lahko to, kar se mi je zgodilo. V petek sem naložil visto, pa solid edge ter Acad, za katerega je bila prava umetnost spraviti ga v pogon. Prav tako so bili problem driveri, pa malo starejša internetnas kamera itd. V soboto je delalo vse super, sem že mislil da blefirate vsi skupaj
, danes pa acad še nekak gre, solid edge pa samo nekaj osvežuje, pa pa "šrota", procesor je skozi na 100%. Rešitev bo taka kot je že eden napisal - popoldne gre gor XP, pri visti pa zgleda da bo moral Biliboy malo Linuksare pobarati, kak se dela operacijski sistem, ne pa Naso pa Pentagon, ki niti tople grede ne prepoznajo, ne da bi še windose delali
.
LP
LP
Nisem neki računalniški genij, povem pa lahko to, kar se mi je zgodilo. V petek sem naložil visto, pa solid edge ter Acad, za katerega je bila prava umetnost spraviti ga v pogon. Prav tako so bili problem driveri, pa malo starejša internetnas kamera itd. V soboto je delalo vse super, sem že mislil da blefirate vsi skupaj
LP
LP
- kafer1
- Strokovnjak

17 prispevkov
• Stran 1 od 2 • 1, 2
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov