epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

klemen.zorko napisal/-a:Pozdravljeni
Ukvarjam se z umetnostnim kovaštvom in sem ravno pred tem, da začnem izdelovati serijo kandelabrov za javno razsvetljavo.
Kandelaber pa ima dva prehoda na manjše premere in bi potreboval reducirne elemente , ki bi jih privaril med prehode iz večje cevi na manjšo. Prehodi naj bi bili postopni in ne stopničasti (torej bi moral element imeti obliko prerezanega stožca). Cevi so okrogle oblike, potreboval pa bi prehod iz cevi fi 193,7 mm na fi 114,3 mm in iz fi 114,3 mm na 76,1 mm.
Hvaležen bom za vsak nasvet za povezavo ali izdelavo takšnih elementov, saj jih bom moral v skrajnem primeru sam izdelati.
Rešitve!?

klemen.zorko napisal/-a:Hvala za nasvete.
V bistvu sem že na vse te rešitve pomislil, nagibam se k razrezu plašča s plazmo in naknadno oblikovanje.
Iskal sem pač že ostoječe reducirne elemente, saj mi je nek kolega strojnik omenil, da naj bi taki prehodi bili že gotovi kot polizdelki na tržišču.
V kolikor bi kdo kaj v zvezi z obstoječimi polizdelki izvedel se priporočam.
Meglicspu pa sporočam, da so kandelabri še v fazi izdelave prototipa (popolnoma nov design) in certficatov še nimamo.
Za vsak koristen nasvet okoli izdelave kandelabrov in pridobitve raznih dovoljenj bom hvaležen.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov