STROJNISTVO.com • Poglej temo - Iščem reducirne elemente za prehode med cevmi

Iščem reducirne elemente za prehode med cevmi

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Iščem reducirne elemente za prehode med cevmi

OdgovorNapisal/-a klemen.zorko » 20.3.2007 17:51

Pozdravljeni

Ukvarjam se z umetnostnim kovaštvom in sem ravno pred tem, da začnem izdelovati serijo kandelabrov za javno razsvetljavo.
Kandelaber pa ima dva prehoda na manjše premere in bi potreboval reducirne elemente , ki bi jih privaril med prehode iz večje cevi na manjšo. Prehodi naj bi bili postopni in ne stopničasti (torej bi moral element imeti obliko prerezanega stožca). Cevi so okrogle oblike, potreboval pa bi prehod iz cevi fi 193,7 mm na fi 114,3 mm in iz fi 114,3 mm na 76,1 mm.

Hvaležen bom za vsak nasvet za povezavo ali izdelavo takšnih elementov, saj jih bom moral v skrajnem primeru sam izdelati.

Rešitve :roll: !?
Lemenzo
klemen.zorko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vouka » 21.3.2007 8:07

Pri ceveh imamo notranji, srednji in zunanji premer.
Pri načrtovanju je potrebno to tudi upoštevati in bi bilo dobro, da bi to v podatkih navedel.
LP

vouk.adolf@amis.net
AVlr
vouka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a strojnix » 21.3.2007 9:25

Poglej pri G-ogrinc Medvode...
strojnix
Sodelavec
Sodelavec

Re: Iščem reducirne elemente za prehode med cevmi

OdgovorNapisal/-a Meglicsp » 21.3.2007 10:09

klemen.zorko napisal/-a:Pozdravljeni

Ukvarjam se z umetnostnim kovaštvom in sem ravno pred tem, da začnem izdelovati serijo kandelabrov za javno razsvetljavo.
Kandelaber pa ima dva prehoda na manjše premere in bi potreboval reducirne elemente , ki bi jih privaril med prehode iz večje cevi na manjšo. Prehodi naj bi bili postopni in ne stopničasti (torej bi moral element imeti obliko prerezanega stožca). Cevi so okrogle oblike, potreboval pa bi prehod iz cevi fi 193,7 mm na fi 114,3 mm in iz fi 114,3 mm na 76,1 mm.

Hvaležen bom za vsak nasvet za povezavo ali izdelavo takšnih elementov, saj jih bom moral v skrajnem primeru sam izdelati.

Rešitve :roll: !?

Najcenej te pride, da cev na koncu segreješ in s kladivom oblikuješ na željeni premer!

Kaj pa CE oznako za kandelabre imaš?
Meglicsp
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 21.3.2007 12:04

Samo ideja za izdelavo prehodov: segreješ cev manjšega premera in jo potisneš na konični trn ter jo tako razširiš.

LP
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 21.3.2007 13:43

fantje preberite vprašanje in dajajte pametne predloge.
Kovač zagotovo kovati zna.! Če ste pa prebrali, rabi cev fi 114 na fi 193 ! Upam, predpostavljam, da si predstavljate kako debela je in da je na skoraj dvakratni premer ne moreš kar tako raztegniti, niti nakrčiti (skrčiti). Bo treba že kak boljši predlog.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a altrad » 21.3.2007 14:19

Plašč prehoda daš rezat na plazmi ali laserju. Tega bi pa potem sigurno lahko zvil za prehod.
altrad
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 21.3.2007 15:05

Magnum, tudi to se da, če pa te to moti se pa da tudi segreti in nakrčiti večjo cev na manjši premer v konusni puši.

Je pa tudi možnost izdelave konusa iz pločevine in krivljenje.

LP
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klemen.zorko » 21.3.2007 17:42

Hvala za nasvete.

V bistvu sem že na vse te rešitve pomislil, nagibam se k razrezu plašča s plazmo in naknadno oblikovanje.

Iskal sem pač že ostoječe reducirne elemente, saj mi je nek kolega strojnik omenil, da naj bi taki prehodi bili že gotovi kot polizdelki na tržišču.

V kolikor bi kdo kaj v zvezi z obstoječimi polizdelki izvedel se priporočam.

Meglicspu pa sporočam, da so kandelabri še v fazi izdelave prototipa (popolnoma nov design) in certficatov še nimamo.
Za vsak koristen nasvet okoli izdelave kandelabrov in pridobitve raznih dovoljenj bom hvaležen.
Lemenzo
klemen.zorko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Meglicsp » 21.3.2007 18:37

klemen.zorko napisal/-a:Hvala za nasvete.

V bistvu sem že na vse te rešitve pomislil, nagibam se k razrezu plašča s plazmo in naknadno oblikovanje.

Iskal sem pač že ostoječe reducirne elemente, saj mi je nek kolega strojnik omenil, da naj bi taki prehodi bili že gotovi kot polizdelki na tržišču.

V kolikor bi kdo kaj v zvezi z obstoječimi polizdelki izvedel se priporočam.

Meglicspu pa sporočam, da so kandelabri še v fazi izdelave prototipa (popolnoma nov design) in certficatov še nimamo.
Za vsak koristen nasvet okoli izdelave kandelabrov in pridobitve raznih dovoljenj bom hvaležen.

Če imaš kakšna konkretna vprašanja mi lahko pišeš na peter.megli@siol.net. Sami smo namreč isto poizkušali pridobit CE oznako vendar smo kasneje izdelavo kandelabrov opustili!
Meglicsp
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Thinker » 21.3.2007 18:51

Klemen pojdi na spletno stran http://www.ika.si/data/cenik.pdf.

Mislim, da je to kar iščeš v tem ceniku na straneh 30 in 31. Te kose strojniki precej uporabljamo pri cevovodih za ogrevalne in hladilne sisteme.

Upam, da sem ti kaj pomagal.
Thinker
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a klemen.zorko » 22.3.2007 18:54

Hvala Thinker, to je ravno to kar sem iskal.

Upam, da bo še komu koristil ta podatek!

Hvala še enkrat vsem za prispevke in lep pozdrav
Lemenzo
klemen.zorko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a elvis » 3.4.2007 18:37

Saj boš sam naredu to zadevo, kolikor te poznam - če si tak strokovnjak kot tvoj oče, to ne bo problema...
Biti to kar smo in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.
elvis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a klemen.zorko » 3.4.2007 19:13

Prehode seveda lahko naredimo sami, ker pa investitor želi zadevo kar se da poceniti, je treba iskati predvsem cenejšo rešitev.
Kljub temu bomo prehod malo okrasili s svojimi kovanimi dodatki.

Upam, da s tem ne bomo pokvarila dobrega mnenja o naši delavnici. Treba se je pač prilagajati zahtevam trga!! :wink:
Lemenzo
klemen.zorko
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov