STROJNISTVO.com • Poglej temo - Solidworks in windows vista

Solidworks in windows vista

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Solidworks in windows vista

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 23.8.2007 11:22

na nov pc, intel pentium D, 2.8, z visto home edition, sem poskusil - samo za test-naložiti sw 2007. med instalacijo ni problemov, ko pa poskusim zagnati, napiše da ne dela, nič v zvezi z licenco, temveč neko okno, ki ga doslej pri xp-jih nisem poznal, verjetno nekaj novega od viste. nekje sem bral, da je sw preizkušen z visto.
prosim za vaše izkušnje. kaj pa drugi cad-cam softverji. ste kaj preizkušali, ali si bom moral vzeti čas in vse instalirati, potem pa radirati?
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 23.8.2007 12:22

Sam odsvetujem uporabo Viste do prvih servis packov. Xp delajo za enkrat še v redu in niso tako potratni z ramom. Za Visto je splošno znano da zaživi šele z 2 giga in več rama. Vsi ki pa imajo manj kot to pa se lahko samo zjočejo ob swapanju hardiska. Je pa nerodno da Xp-ji ne podpirajo več kot 2 Giga rama. Škoda.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 23.8.2007 14:06

ja vse lepo in prav. tudi meni xp-ji delajo čisto zadovoljivo. vendar.... sedaj je tu novi pc, z že naloženo licenčno visto, in kaj naj z njim delam. office bo zagotovo delal, pa nisem pisatelj, da bi z njim pisal pravljice.
mar naj zradiram licenčni os, in naložim piratski xp?
glede na to da vista ni ravno od včeraj, upam da še kaj, razen mikrosoftovega, dela na njej. ali se motim in bo res treba čakati na servicepacke?
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Solidworks in windows vista

OdgovorNapisal/-a areje » 23.8.2007 15:31

magnum357 napisal/-a:...samo za test-naložiti sw 2007. med instalacijo ni problemov, ko pa poskusim zagnati, napiše da ne dela, nič v zvezi z licenco, temveč neko okno, ki ga doslej pri xp-jih nisem poznal, verjetno nekaj novega od viste....

Imaš licenčni SW? V nasprotnem primeru ti vista res ne bo pustila uporabljati sw-ja! Omenjeno dejstvo je preizkušeno na nelicenčni verziji Catie.

Očitno "nekdo" sam sebi koplje jamo :wink:...bo pač treba v prihodnje še vedno delati s piratskimi xp-ji :roll:
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a areje » 23.8.2007 15:36

BountyH napisal/-a:Je pa nerodno da Xp-ji ne podpirajo več kot 2 Giga rama. Škoda.

To ravno ne bo držalo. Sam imam namreč 3Gb rama in sistem normalno deluje. Xp-ji podpirajo do 4Gb spomina. Bral sem pa na nekem forumu da xp-ji z nekimi "čirule čarule" delajo tudi z več spomina. Koliko časa pa stabilno delujejo je pa drugo vprašanje. :wink:
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 23.8.2007 15:53

O visti smo se že enkrta razpisali: http://www.strojnistvo.com/viewtopic.ph ... highlight= in se ne mislim ponavljati in od takrat se ni kaj bistveno izboljšala. Za resno delo pa je zagotovo za nekaj časa bolje ostati še pri xpjih, saj bo menda kmalu izšel SP3 zanje, z visto pa počakati vsaj do SP1.
Je pa res, da je bil SW2007 1. prostorski program testirano prilagojen visti, no vsaj tako je bilo objavljeno na spisku programov delujočih na visti (če se ne motim je bil prilagojen že pri vista beta2).

Če pa imate programe nelegalnega izvora, si boste pa z xpji prihranili precej časa in živcev, saj hackerji še za večino programov crackov niso prilagodili visti.
Zadnjič spremenil Nicomajstr***???***, dne 23.8.2007 16:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 23.8.2007 15:53

Lahko da imaš več kot 2 mb rama. Vendar ti je brez določenih posegov zadnji ram idle.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 24.8.2007 7:25

se pravi, da na visto lahko zaenkrat pozabim. ima kdo izkušnje z namestitvijo dveh operacijskih sistemov, se pravi zraven obstoječe viste še xp na drugi disk. včasih to ni bil problem, naprimer windows98 in millenium, kasneje pa nisem več poskušal. ker ne bi rad novega diska kar formatiral.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a areje » 24.8.2007 18:27

Zdravo!
Sam imam na pc-ju dva operacijska sistema: xp 32 in 64 bitni. Pri zagonu računalnika si izbereš ustreznega. Da boš ohranil dosedanje podatke na disku in hkrati ustvaril prostor za nov sistem, si lahko pomagaš npr. s PartitionMagic-om!

Glede na tvoje dosedanje izkušnje: kaj te pri visti poleg njene "varčnosti" s spominom še moti? Si poskušal naložiti še kak drug softwer poleg SW-ja?
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 24.8.2007 19:18

visto sem dobil prednaloženo na pc-ju. poskusil sem s solidworksom, ki pa ne dela, dela pa solidworksov program dwgeditor (ki je podoben acadu, oziroma pozna vse acadove ukaze).
poskusil sem še z enim programom za računovodstvo, slovenski, birokrat za windows. uradna verzija. rabi sql server in niti približno ne zalaufa-problem prav sql server -sedaj čakam od njihove podpore podatek ali sploh dela na visti.
kaj me še moti: da te za vsaki k...ac opozori in ti poskuša preprečiti nalaganje novega softverja. kot da je vista in pc samo za microsoftove programe, vse drugo poskuša ovirat - pretirana varnost, za visto je vse potencialni virus, spam... prednaloženi so bili sicer vsi mogoči multimedijski programi, pa nero...računalnik odličen za gledat filme, editirat filme, snemat cd-je in dvd-je...(cena samo 500E -za 2,8Mhz, dual core, 1M rama, 250 G trdega diska, grafika Nvidia 7300, čitalec kartic, dvd dual layer, daljinec...)
disk ima razdeljen na dodatno fat particijo (manjšo), kjer so nekakšne recovery datoteke. na to particijo sem poskusil instalirati xp-je, ker je na osnovni particiji vista, vendar pri prvem resetu se stvar med zagonom ustavi- ne gre niti vista niti xp. z originalnimi cd-ji sem potem spet zbudil visto.
bom še malo počakal, vendar če ne bo šlo, bom vse skupaj zradiral in naložil xp-je, visto pa naj si gates (bill) zatlači nekam.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 24.8.2007 20:30

magnum357 napisal/-a:visto sem dobil prednaloženo na pc-ju. poskusil sem s solidworksom, ki pa ne dela, dela pa solidworksov program dwgeditor (ki je podoben acadu, oziroma pozna vse acadove ukaze).
poskusil sem še z enim programom za računovodstvo, slovenski, birokrat za windows. uradna verzija. rabi sql server in niti približno ne zalaufa-problem prav sql server -sedaj čakam od njihove podpore podatek ali sploh dela na visti.
kaj me še moti: da te za vsaki k...ac opozori in ti poskuša preprečiti nalaganje novega softverja. kot da je vista in pc samo za microsoftove programe, vse drugo poskuša ovirat - pretirana varnost, za visto je vse potencialni virus, spam... prednaloženi so bili sicer vsi mogoči multimedijski programi, pa nero...računalnik odličen za gledat filme, editirat filme, snemat cd-je in dvd-je...(cena samo 500E -za 2,8Mhz, dual core, 1M rama, 250 G trdega diska, grafika Nvidia 7300, čitalec kartic, dvd dual layer, daljinec...)
disk ima razdeljen na dodatno fat particijo (manjšo), kjer so nekakšne recovery datoteke. na to particijo sem poskusil instalirati xp-je, ker je na osnovni particiji vista, vendar pri prvem resetu se stvar med zagonom ustavi- ne gre niti vista niti xp. z originalnimi cd-ji sem potem spet zbudil visto.
bom še malo počakal, vendar če ne bo šlo, bom vse skupaj zradiral in naložil xp-je, visto pa naj si gates (bill) zatlači nekam.

Glede problema z sql serverjem, pa ni ravno rečeno, da je kriva vista... Pred slabim letom ni in ni hotel delovati na prenosniku z dvojedrnim procesorjem 64 bitnem :-?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 25.8.2007 9:11

ja saj to mi je nekako jasno. andersen iz lj., ki je razvijalec programa birokrat, je pač sestavil setup tako, da najprej treba naložiti "driverje". in to je, izgleda prav ms sql server. sicer ne vem katera verzija.
na visti je že prednaložen sgl 2000 in ta se verjetno tepe z novo instaliranim.
je pa žalostno, da kupiš vse licenčno, potem pa ne deluje. kupil sem novo škatlo prav za računovodstvo, program pa bodo prilagajali še bogve koliko časa, čeprav se hvalijo, da so certificirani microsoftov partner. torej velja: (po srbsko) uzdaj se use i u svoje kljuse - kar znaš sam, to velja, na druge se ni kaj zanašati, po drugi strani pa, še sreča da imamo heckerje in s tem delujoče [cenzurirano] kopije-nažalost je tako.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 30 gostov