Napisal/-a magnum357 » 7.9.2007 14:25
SW ni CAM. Zato ti ne da simulacije obdelave. Pod SW deluje ali solidcam ali pa camworks, ki ti šele lahko simulirata obdelavo. Delam s solidcamom, 3osne obdelave, 5osnih nimam pojma. Vendar, tudi če mi je simulacija prikazala pravilno, G koda je bila tudi zagotovo ok, mi je stroj že zarezkal. preprosto preveliki pomiki, posamezni segmenti poti G1 zelo kratki, in stroj je "pobegnil". ko sem stvar ponovil z manjšim pomikom ni bilo problema, zato lahko sklepam da je bil program ok. in simulacija ni nujno rešitev. zadnjih par let preprosto ne izvajam simulacij in napak preprosto nimam, ker je CAM dober. in delam na tisoče programov, ker nimam serijskega dela.
mi pa ni jasno, zakaj vztrajaš pri tem, da kupec nekaj zahteva od tebe...
on lahko zahteva le dobre kose. in če jih izdelaš, ni problema. če je materijalni vložek velik, material pa kupčev, boš seveda plačal škart. vendar to je vse stvar dogovora. če se gre za velike serije, ni problema par kosov uničit, optimizirat G kodo in potem delat.
če se gre pa za posamezne kose, je 5-osna obdelava skoraj nesmiselna razen če s 3-osno preprosto ne moreš izdelati.