KY napisal/-a:Pakne za primež običajno niso kaljene, ampak kvečjemu poboljšane, sicer slabo zagrabijo. Probaj s pilo, na tisti, ki jo imaš. Bi si upal trdit, da lahko vtakneš katero koli surovo jeklo, pa bo čisto v redu. Sosed pa naj ti ga lepo pobrunira. Pa pozdravi ga.
LP
p.s. Imbus ključi so iz CrMo in so kolikor vem, za kaljenje precej zahtevni.
Sem gledal malo po internetu in sem videl, da so nekatere še celo iz drugih materialov - nekakšnih aluminijev, pomojem zato, da se ne poškoduje obdelovanec. Poskusil sem popiliti staro pakno in primerjal s piljenjem navadnega jekla, pa bi res rekel, da ni poboljšana.
Bom poskusil z navadnim jeklom, pobruniranih pa še nisem videl, tako da ne vem zakaj bi jih dajal brunirati

Saj, če se pa malo uniči rob pakne, pa tudi ne bo problem, saj bom primež uporabljal le za nenatančno krivljenje debelejših obdelovancev.
Kako pa je ostal primež najbolje očistiti? Rad bi odstranil madeže od šmira nekaj je mešanice opilkov, žaganja in šmira, ki se jo težko odstrani. Mogoče z bencinom?
Glede pozdrava bo pa šlo, samo ne vem če bo ob "KY" vedel kdo ga pozdravlja in pa, če vi sploh mislite na Novan...