Bane je napisal:
Kaj res nisi našel lepšega soda
Imel sem pri roki popolnoma nov sod od metanola, ampak novi sodi so tanki med tem ko so starinski sodi še iz debele pločevine.
Ker pa sem elektro obločno varil sem bil prisiljen vzeti stari sod pa tako nisem imel težav pri varjenju.
Važno da stvar deluje... mar ne?
Morda še zanimivost; čeprav je slišat da je reaktor poceni, moram dodat da imam priklopljeno črpalko za olje za katero sem takrat dal 19.000 sit. Še bolj neverjetna pa je cena vseh ventiljev in vodovodnega materiala ki me je takrat stala 21.000 sit.
Če prištejem še plexyglas cev skozi katero lahko vidim koliko olja je v reaktorju, in pa termometer, bi lahko rekel da me je reaktor koštal okoli 200 evrov.
Človek tega ne bi verjel ko pogleda na moj reaktor - mar ne? No ja, saj ne bi potrebovali toliko ventiljev ampak sem hotel imeti sistem kjer lahko z nekaj potezami potegnem olje iz skladišča in nato preklopim in mešam olje v reaktorju, nato pa drugi dan preklopim in pretočim biodiesel v drugi sod vse skupaj kar z isto črpalko.
En ventilj niti ne uporabljam. Ta je bil namenjen za črpanje olja skozi sončni kolektor ki bi mi olje zagrel na 55°C. Ampak tako daleč še nisem prišel ker je lažje pritisnit na stikalo grelca (in vleči 2000W iz omrežja).
L.P.
netman
----------