epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Nicomajstr***???*** napisal/-a:*no pomojem bi moral pravilno reči taljenje in ne topljenje...

eustahije napisal/-a:Nicomajstr***???*** napisal/-a:*no pomojem bi moral pravilno reči taljenje in ne topljenje...
Je pravilno... topi se led, tali se kovina... čeprav smo toliko natančni, bakterija še ni prejel pravega odgovora na svoje vprašanje. Mislim, da bi predvsem moral probati druge elektrode, da takoj vidiš ali je s tem kaj narobe, potem se spet lahko igraš z nastavljanjem napetosti, gor in dol... smiselno se pa sliši, da pride do prevelikega vnosa nekaterih od plinov, lahko so tudi produkt varjenja in potem enostavno var postane krhek in ne zdrži nastalih notranjih napetosti.

PartyBoy napisal/-a:Ja zakl, na prejšnji strani sem jaz enako opisal, samo z elektrodo 2,5 ne moreš variti z več kot 100amp, ker bi železo preveč stopilo. Vsaka elektroda ima tudi priporočeno amperažo(piše na škatli). Sicer pa, jaz sem varil z jadran s 1,5 elektrodo pri 55amp material debel 1cm, pa je var lih tko držal.

bakterija napisal/-a:Pa mogoče ve kdo priporočeno amperažo glede na fi elektrod?

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost