epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
erikb napisal/-a:... In se to, narocnik za katerega sem projekt naredil mi je ze nalozil dela za vsaj pol leta vnaprej. ....

damjan napisal/-a:Glede na to, da predvidevam, da je to fuš se mi zdi, da je cena čisto sprejemljiva in niti ni tako slaba.
Kot sem lahko razbral iz prejšnjih objav to niti ni bil razvoj temveč izdelava načrtov. Vsaki risbi, ki jo izdelamo pa tudi ne rečemo razvoj. Po moje je prinas preveč konstrukterjev, ki mislijo, da razvijajo, ter na podlagi tega pričakujejo visoke honorarje, vendar roko na srce, temu ni tako.
Če malo prebrskamo po forumu lahko vidimo, kako plujemo po kitajcih, ki samo kopirajo in praktično nimajo razvoja... kaj pa mi delamo fant je prekopiral tekoči trak in si povaše zasluži 3000€ Halo.
Mal se na realna tla spravte. Cena ki jo je iztržil je dobra, verjetno pol mesečne plače delavca, ki bo ta trak izdelal, pa bi ga verjetno zanal tudi brez načrta sam prekopirati.
Pa brez zamere

erikb napisal/-a:xstrojnik napisal/-a:@erikb:
Domnevam, da si zadevo na sliki skonstruiral "iz nule", določil in izbral vse pogonske sklope itd. Predpostavljam tudi, da imaš posipanje s sladkorjem rešeno z vibratorjem in sitom in da sladkor, ki zgreši tarčo (piškot) prestrezaš s traku.
Ob prejšnjih predpostavkah je delo projektanta (samo za mehanski del) vredno najmanj 3000€.
Če ni skrivnost nam zaupaj svojo ceno za celoto.
Pričakujem tudi mnenje ostalih forumašev, ki se ukvarjajo s podobnimi stvarmi.
XStrojnik pravilna domnevanja o traku, sito pa dela malo drugače (cilinder premika strgalo po mreži na dnu korita, pustimo to je ze druga tema...).
Dobro bodimo posteni, tople vode glih nisem odkrival, sej je danes na i-netu dovolj podatkov in fotk...
Tako, da sem pac ze startal z eno osnovo, kako bi zadeva lahko delovala. Drugo je pa vse (konstrukcijsko, dimenzije, uležajenje, pogon in bla bla) vse moje lastno delo.
Za celoten projekt (delo z inv mi gre hitro od rok) sem porabil cca. 25 ur. Torej: 25 ur x 8€-10€ je 200€-250€.
Kaj se vam zdi? Je pa res, da je trak z posipalcem v delavnici že 95% narejen.

Vrni se na Inventor in Inventor Professional
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov