STROJNISTVO.com • Poglej temo - WD-tehnik stružnici

WD-tehnik stružnici

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

WD-tehnik stružnici

OdgovorNapisal/-a Pelton » 24.2.2008 23:40

Lep pozdrav!

Zanimam se za stružnico : 1. http://www.wd-tehnik.si/new_page_2.htm bi pa rad izvedel, kakšne informacije o dotični stružnici. Ima možnost rezkanja, ali samo vrtanja ?

ali pa:
2. http://www.wd-tehnik.si/bv_25b-l.htm

ima kdo kakšne izkušne, koliko so te stružnice kvalitetne ?

Hvala
lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Primož

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 25.2.2008 9:43

Tudi sam se odločam za nakup stružnice in ravno tako sta v izboru ostali ti dve.
Kolikor sem gledal je tista z vrtalno enoto ravno taka kot jo prodaja Interdiskont.
Sicer se bolj nagibam k nakupu tiste WD s podstavkom, za katero sem poslal povpraševanje in ko bom dobil odgovor bom prilepil podatke.

Ali je še kakšna druga podobna stružnica na tržišču, obvezno pa mora biti namizna, saj sem omejen s prostorom.

Pa še prosil bi, če je kdo iz okolice Kranja, ki bi mi v praksi pokazal osnove struženja (seveda za plačilo) in povedal na kaj moram paziti pri nakupu, da bi se potem lahko sam počasi učil stružiti.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 25.2.2008 15:47

...sem bil že pri njih, pa niso imeli nobene take stružnice, da bi jo lahko videl. Rok dobave pa imajo 45dni. :-?
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 25.2.2008 15:55

odgovor WD Tehnik napisal/-a:
V standardni opremi je tudi tričeljustna stružna glava in podstavek. Stružnica bo na zalogi proti koncu aprila.

Slika

Torej bo treba malo počakati :-?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 25.2.2008 17:39

S temi stružnicami je bolj tako :-?
Da se sicer kaj postružiti, vendar jo večinoma nekje zmanjka. Točnost v desetinkah se nekako da držati, pa še to z obilo občutka. Na nonij pozabi, ker je neuporaben. Rezkati se da aluminij in plastiko, pa še to zelo počasi. Točnost spet po občutku in po zarisih na kosu. Če ne znaš rezkati na starih strojih z luftom na špindlih in greš istosmerno v kos, ga fentaš v šusu. Po možnosti tudi rezkar. Pred leti sem kupil podobnega, celo močnejšega, kar se rezkanja tiče, tako, da si ga lahko prideš pogledat ob priliki, če ti Ljubljana ni predaleč. Prodal ga ne bi, saj ni vreden nič, služi pa mi, da kakšen kos pobrusimo z smirkovim papirjem in ne uničujemo nove stružnice.
Če boš to kupil, pri delu obvezno nosi očala, po možnosti pa še čelado. :D

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 25.2.2008 19:59

KY napisal/-a:S temi stružnicami je bolj tako :-?
Da se sicer kaj postružiti, vendar jo večinoma nekje zmanjka. Točnost v desetinkah se nekako da držati, pa še to z obilo občutka. Na nonij pozabi, ker je neuporaben. ...
Če boš to kupil, pri delu obvezno nosi očala, po možnosti pa še čelado. :D

LP

Ali se navoje da vrezovati s tako ( http://www.wd-tehnik.si/bv_25b-l.htm ) stružnico?
Saj kakšnih natančnih vreten ravno ne mislim delati, bi pa rabil za kakšno pušo, za vrezovanje navojev na vlečene palice...

Kaj bi bilo bolj primernega (prostora imam ploščinsko cca 1,5 × 1 m, pa še spraviti moram stružnico skozi standardna notranja vrata :( , tako da kaj drugega kot namizna skoraj ni)?

Kje so torej največje pomanjkljivosti? (na desetinko natančno bo zame pomojem nekaj časa zadostovalo, ali se bo stružnica zaradi svoje majhne mase zelo tresla, kako je s hitrostjo odrezavanja glede na to, da je le 750W...)?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 25.2.2008 20:16

V priboru dobiš polno gajbico zobnikov, s kombinacijo katerih naj bi se dalo navoje rezat. Celo tabela za korake je priložena, toda za menjavo moraš razkopat pol stružnice. Ko sem parkrat obrnil ročke, videl lufte, kotnosti suportov in ostalo, sem zobnike puslil lepo zavite v kitajski papir. Lahko probaš. Hitrost odrezavanja moč motorja še najmanj omejuje, trese se pa zadeva že zaradi neuravnoteženih mas, brez da bi kaj upel vanjo. Pa kakšen vijak odpade vsake toliko :lol: .

Po drugi strani pa spet lahko rečem, da je moja zaslužila samo sebe. :wink:

LP
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 25.2.2008 22:33

Pri branju prejšnega prispevka mi je šlo kar na smeh čeprav to sploh ni smešno :)

Sedaj pa gledam če bi dobil še kaj drugega primernega:

našel sem tole Holzmann: klik - ED 750VF

Ali kaj poznate, ali je kaj boljše kvalitete? (je 1kw)
Tudi zamenjava zobnikov ni videti komplicirana ali pač :oops:
Slovenski zastopnik pa je http://www.depoles.com/html/stroji_za_o ... kovin.html

Pa še nekaj me zanima, kako to, da nekatere stružnice imajo vinto za vrtenje vretena vzporednega obdelovancu, nekatere pa ne?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 25.2.2008 23:01

...glede na odgovore za dotični stružnici me je kar odvrnilo od nakupa! Zdaj pa nevem, a primerjate to WD-jevo stružnico z ostalimi profesionalnimi stružnicami, za katere vemo da se da z njimi zelo hitro in natančno stružiti.

Prosim, ločite profesionalne od domačih/hoby stružnic(katera je tudi WD-tehnik stružnica) in podajte mnenja. Če pa je bilo to že zajeto pa je to bolj igračka!

Hvala!

lp,Metod
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 25.2.2008 23:06

Pelton napisal/-a:...glede na odgovore za dotični stružnici me je kar odvrnilo od nakupa! Zdaj pa nevem, a primerjate to WD-jevo stružnico z ostalimi profesionalnimi stružnicami, za katere vemo da se da z njimi zelo hitro in natančno stružiti.

Prosim, ločite profesionalne od domačih/hoby stružnic(katera je tudi WD-tehnik stružnica) in podajte mnenja. Če pa je bilo to že zajeto pa je to bolj igračka!

Hvala!

lp,Metod

Ja, tudi mene... čeprav sem pa bral na enem elektro forumu, pa so tisti ki so kupili še kar zadovolni.

Če pa dobite kje kakšno malo boljše kvalitete, podobnih lastnosti tja do 2000€, pa prosim prilepite link.

Me prav zanima kakšna je tale Holzmannova :roll: pomojem je boljša od tiste WD :roll:
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 25.2.2008 23:37

Prosim, da pokomentirate to ponudbo:
ponudba napisal/-a:Slika

cena: 1512€

Tale stružnica: klik - ED 750VF
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 26.2.2008 7:53

Moj namen ni bil odvračanje od nakupa, opozoriti sem pa želel, koliko od tega lahko pričakujete, ker so vsi, ki jih poznam, skupno z mano, pričakovali čudeže. Ne primerjam ga z pravo stružnico, saj bi bilo smešno. Za te kitajske stroje velja, da jih prodaja ogromno trgovcev po evropi, s tem, da so druge barve, imajo druge pločevine, drugačne gumbe, osnova je pa ista.
Najbolj znan trgovec s takimi stroji je KNUTH.
Pri takem stroju, bi najbolj pazil, da je čim težji.
Vsekakor pa sem pripravljen pokazati svojega, če je interes, le da me je zadnje čase malo težje časovno ujeti.

LP
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 26.2.2008 8:57

KY napisal/-a:Moj namen ni bil odvračanje od nakupa, opozoriti sem pa želel, koliko od tega lahko pričakujete, ker so vsi, ki jih poznam, skupno z mano, pričakovali čudeže. Ne primerjam ga z pravo stružnico, saj bi bilo smešno. Za te kitajske stroje velja, da jih prodaja ogromno trgovcev po evropi, s tem, da so druge barve, imajo druge pločevine, drugačne gumbe, osnova je pa ista.
Najbolj znan trgovec s takimi stroji je KNUTH.
Pri takem stroju, bi najbolj pazil, da je čim težji.
Vsekakor pa sem pripravljen pokazati svojega, če je interes, le da me je zadnje čase malo težje časovno ujeti.

LP

aha, potem je to povedano tako kot je v resnici(beri: ni nekega pretiravanja).
Hvala!

lp,M
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 26.2.2008 13:25

Pri zgoraj opisanih stružnicah me najbolj moti velikost stružnic, kar precej majhne so.

Kaj pa kakšna rabljena stružnica. Npr tole sem našel med malimi oglasi (to ni reklama za oglas, ampak le primer stružnice ): http://www.strojnistvo.com/ads_item.php?id=1796

Ta stružnica ima na primer dodatna hitra vpenjalna držala za nože in mogoče pod njo "leži" še kakšna 4 čeljustna glava. :)
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 26.2.2008 15:07

gregors2 napisal/-a:Pri zgoraj opisanih stružnicah me najbolj moti velikost stružnic, kar precej majhne so.

Kaj pa kakšna rabljena stružnica. Npr tole sem našel med malimi oglasi (to ni reklama za oglas, ampak le primer stružnice ): http://www.strojnistvo.com/ads_item.php?id=1796

Ta stružnica ima na primer dodatna hitra vpenjalna držala za nože in mogoče pod njo "leži" še kakšna 4 čeljustna glava. :)

pri takšni stružnici me moti cena glede na moje potrebe. Nebi delal malenkosti vsak dan, ampak recimo 1x tedensko, včasih tudi kakšen navoj. Zato mi je preveč 4000€ "vreči" v to.
Bi pa seveda rad, da bi se dalo kolikor toliko stružit.
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov