Torej nakratko uvod v moj problem
Kot elektrotehnik, ki se je odlocil za nadaljevanja studija na visji soli za strojnistvo imam kar precej problemov z stvarmi katerih ne poznam oz so mi nove.
Dejansko delo mi ni problem ker sem tehnicni tip cloveka, se pa zaplete pri izracunih, za katere nepoznam formul ipd.
Torej kot student drugega letnika (zadnjega) moram narediti neko diplomsko nalogo za katero sem mislil izdelati turbo dizelski agregat za osnovo bi vzel TAM-ov 80km motor (sluzim z tamckom tako da kak konjicek viska nebi skodil), na katerega bi nataknil turbino od IVECO-tovega 120km motorja(eurocargo). Kolektorji priljucki ipd niso problem. Za tistih 0.5bara kolikor mislim imeti, tudi notranje komponente nebodo problem, vsaj tako predvidevam (bate ipd bom pustil vse stock), mogoce bo treba le pritisk olja malce zvisati glede na "izgubo" v turbini. Kar se nafte tice mislim da tudi nebo problem ker je visokotlacna crpalka batna ki baje daje 180barov pritiska, le dizne bo treba malce bolj odpreti.
Prvi problem je sicer kako izracunati potrebno kolicino goriva, ko pa to resim pa nastopi novi problem in sicer, kako vse to spraviti v pisno obliko za komisijo. Namrec dvomim, da bom kje v sloveniji nasel kakega tunerja, ki bi zmeril konje
Torej kakrsna koli pomoc v tej smeri bi mi prav prisla, tudi nasveti kaj in kako, za to se vam ze v naprej zahvaljujem
In da naredim povzetek posta:
-Turbina in mozni zapleti
-Kako do izracunov kolicine goriva
-Kako izracunati prirastek konjenice
Lp, PiLLLe;)