Napisal/-a Mate07 » 28.3.2008 22:38
Živjo
Že, kar neki časa se vozim v tem golfu le, da bi kakšen evro več prišparal. No, nekako se, da malo več prišaparat, ker porabi okoli 5-6l. Trpežen je kljub starosti a leta so avto potisnla na propad. Zadnje popravila so bila naslednja: menjava komlet izpušnega sistema, menjava zadnjih zavor z ročno ter menjava olja in filtrov. Čakajo me še naslednja popravila, toda ne vem kdaj in, če jih bom sploh popravljal. Potrebno bo menjat menjalnik (v leru ropota), menjava grelnih svečk (majhen stroššek cca 8 evrov ena grelna), menjava sprednjih zavor (ploščice-majhen strošek), večji problem je tudi ta, da, ko namestu zaridam ali v desno ali v levo (parkirišče) na vsake tok časa poč (homokinetični zglobi), in še "zadnje" popravilo menjava tesnil (tam, ko je tesnilo glave pušča olje, toda nekak ne teče po kartrju-strošek kaj pa vem cca 150 evrov, ker je treba dat še glavo brust).
Rade volje bi obdržal tegale golfa. Gnil ni prav tako je notranjost res ohranjena, problem so samo naslednja popravila, ki me čakajo. Sicer mi je mehanik rekel, da naj pustim tako kukr je. "k crkne pa veš, da moraš popravt".
PO avto.net-u je ogromna ponudba avtov do 2000 evrov dobiš avto s klimo, ki ti prav pride v poletnih dneh. Takega avta se nebi branil. Vprašljivo je, kaj bi, če bi spet kupil, morda avto direkt za v delavnico na popravila....
Ali pa, da ta popravila na golfu popravim in se vozim dalje.
Naj še tole povem, noben golf 2 ni v dobrem stanju vsi so po domače do zadnjega diha zgonjeni, moj je vsaj še kukr tok vredu a brez popravil ne gre.
Čeprav jaz bi golfa še, kar imel, ker je praktičen, deli se dobijo na vsakem volalu, smešno nizke cene v trgovinah (za avspuh sem dal 40 evrov -sprednja in zadnji lonc-sploh nisem mogu vrjet, da je samo tok, zamenjal pa sem ga sam en popoldne).
itd
P.s. Ne moreš vrjet danes se dobi recimo hyundaya accenta z klimo za okoli 600 evrov ali kakšen dajwu z klimo
lp