STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vw golf 2 DIZEL-mnenja oz.nakup drugega vozila

Vw golf 2 DIZEL-mnenja oz.nakup drugega vozila

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Vw golf 2 DIZEL-mnenja oz.nakup drugega vozila

OdgovorNapisal/-a Mate07 » 28.3.2008 22:38

Živjo

Že, kar neki časa se vozim v tem golfu le, da bi kakšen evro več prišparal. No, nekako se, da malo več prišaparat, ker porabi okoli 5-6l. Trpežen je kljub starosti a leta so avto potisnla na propad. Zadnje popravila so bila naslednja: menjava komlet izpušnega sistema, menjava zadnjih zavor z ročno ter menjava olja in filtrov. Čakajo me še naslednja popravila, toda ne vem kdaj in, če jih bom sploh popravljal. Potrebno bo menjat menjalnik (v leru ropota), menjava grelnih svečk (majhen stroššek cca 8 evrov ena grelna), menjava sprednjih zavor (ploščice-majhen strošek), večji problem je tudi ta, da, ko namestu zaridam ali v desno ali v levo (parkirišče) na vsake tok časa poč (homokinetični zglobi), in še "zadnje" popravilo menjava tesnil (tam, ko je tesnilo glave pušča olje, toda nekak ne teče po kartrju-strošek kaj pa vem cca 150 evrov, ker je treba dat še glavo brust).

Rade volje bi obdržal tegale golfa. Gnil ni prav tako je notranjost res ohranjena, problem so samo naslednja popravila, ki me čakajo. Sicer mi je mehanik rekel, da naj pustim tako kukr je. "k crkne pa veš, da moraš popravt".

PO avto.net-u je ogromna ponudba avtov do 2000 evrov dobiš avto s klimo, ki ti prav pride v poletnih dneh. Takega avta se nebi branil. Vprašljivo je, kaj bi, če bi spet kupil, morda avto direkt za v delavnico na popravila....
Ali pa, da ta popravila na golfu popravim in se vozim dalje.
Naj še tole povem, noben golf 2 ni v dobrem stanju vsi so po domače do zadnjega diha zgonjeni, moj je vsaj še kukr tok vredu a brez popravil ne gre.
Čeprav jaz bi golfa še, kar imel, ker je praktičen, deli se dobijo na vsakem volalu, smešno nizke cene v trgovinah (za avspuh sem dal 40 evrov -sprednja in zadnji lonc-sploh nisem mogu vrjet, da je samo tok, zamenjal pa sem ga sam en popoldne).
itd

P.s. Ne moreš vrjet danes se dobi recimo hyundaya accenta z klimo za okoli 600 evrov ali kakšen dajwu z klimo

lp
Mate07
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a moment » 29.3.2008 11:04

Pozdravljen.

Ti verjamem, da si v veliki dilemi, kaj je za storiti.Če ga popraviš tako, kot je treba, veš koliko te bo to stalo, s tem, da glede menjalnika lahko kupiš rabljenega, dobiš ga za cca 100 eurov. Drugi stroški, kot so polosovine, diski, zavore , končniki svečk itd to je pač nuja pri vsakem avtomobilu, pa tudi če boš kupil nazaj rabljenega.Tako pač je. Na 30000 je mali servis, na vsakih 120 veliki servis, 100 diski in zavore, potem pa odvisno do kje ga prifuraš. Po pogovoru z mojim mehanikom, naredi tudi 400 ali pa 500 tisoč.Mislim gofov diesel.Sicer pa ne vem, koliko kilometrov ima sploh tvoj diesel. Će kupiš nazaj rabljenega, prvič ne veš, koliko dejansko realnih kilometrov ima, diesla z malo kilometrov ti ne bo nobeden prodal, lahko se tudi kje najde.Potem so pa še tiste skrite napake, kji ti jih bo marsikdo zamolčal.Če pa hočeš imeti mir, pa je najbolje, da kupiš novega.Skratka, v roke kalkulatro, preračunat, videti, kaj se splača in se odločit.Res pa je tudi, da tako kvalitetnega golfa ne boš več dobil.

Veliko sreče.
moment
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Mate07 » 29.3.2008 13:06

Jaz mislim, da se splača tega popravt, čeprav glede menjalnika je reku mehanik, da ni se treba nič bat, čez par tisoč kilometrov že ne bo crknil, aja avto ima cca 230 tkm pa ne prevrtenih temveč realnih in od 0km pa vse do 230500km so bili delani redni servisi, avto ma mal kilometrov s tem, da je bil vožen na kratke relacije, najprej je bil nekje v Domžalah potem pa v Kranju.
Pogonski jermen je bil menjan že drugič tako da neki časa še ne bo treba. Na 90 tkm pa se menja *3 = pri cca 250 tkm ga bom menjal, čeprav se eni tud dalj vozjo.

Bi pa neki vprašal, glede grelnih, kako naj jih odšranfam, če pa so čist zabite not in je pretvegano, da bi se kakšna odlomila, a se da dobit kakšen sprej.

Jaz mislim, da je res brez veze metat čas stran ap hodt okol drug avto kupovat, ker se da dons tega golfa kr fajn zrihtat z minimalnimi stroški.

Avto je več ali manj an regionalnih cestah, nič ac bolj namenjen za v hribe.

Ne vem kako pa vi kej porečete na to.

lp
Mate07
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a moment » 29.3.2008 16:13

Glede grelnih svečk nimam izkušenj z menjavo, tako da ti ne znam nič kaj pametnega svetovat.mogoče res kak sprej. Najbolj shit je , da se odlomi.
Avto res nima ne vem kakšnih kilometrov. ko sem letos kupoval avto, sem najprej gledal za kakega uvoženega. Avti so imeli okoli 100000 km, po števcu seveda, moj mehanik je pa povedal, da jih ima kot pribito še 100000 zraven. Pa je bil motor še kot nov. Hočem reči, da to niso ne vem kakšni kilometri.Redna vzdrževalna dela in potrošni materjal, kot so zavore itd. je pač treba menjavat.
No, z ženo sva se potem odločila za nakup novega, tako, da bo vsaj nekaj časa mir.
Lep pozdrav
moment
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov