epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Blaž FS napisal/-a:Sem v 2 letniku UNI, kjer smo na začetku nekaj risali v Catii. Sam osebno uporabljam SW, ker se mi zdi od vseh max user-friendly. Ti pa močno odsvetujem učni seminar, ker za potrebe na faxu zadostuje tutorial, ki je v SW kar zajeten (pa drugje verjetno tudi). Glede službe pa mislim da ne bo komplikacij, ker ko enkrat pridobiš logiko 3D risanja postane učenje drugega programa dosti lažje. Se pa splača čim hitreje začet zanimat, ker ti potem razni projekti postanejo mala malca - vsaj dokumentacija.
Za 3D risanje pa bi odsvetoval AutoCAD
Lp, Blaž

fireStorm napisal/-a:Pozanimal sem se in ugotovil, da pride 4 dnevni osnovni tečaj Solidworksa 350 €. Kaj menite se da dobit kje kaj ceneje, ali je to primerna cena? Seveda je brez študentskega statusa cena 720€.

bozo napisal/-a:Blaž FS napisal/-a:Sem v 2 letniku UNI, kjer smo na začetku nekaj risali v Catii. Sam osebno uporabljam SW, ker se mi zdi od vseh max user-friendly. Ti pa močno odsvetujem učni seminar, ker za potrebe na faxu zadostuje tutorial, ki je v SW kar zajeten (pa drugje verjetno tudi). Glede službe pa mislim da ne bo komplikacij, ker ko enkrat pridobiš logiko 3D risanja postane učenje drugega programa dosti lažje. Se pa splača čim hitreje začet zanimat, ker ti potem razni projekti postanejo mala malca - vsaj dokumentacija.
Za 3D risanje pa bi odsvetoval AutoCAD
Lp, Blaž
Blaž se ne strinjam čisto z tvojim mnenjem!!!
da nebom mimo teme mahu še dodam, za učenje in pridobivanje filozofije modeliranja definitivno SW!!!
ko moraš projek oddat naprej v izdelavo ti povem da dokumentacija še zdaleč ni mala malica!!
še boš zvedu še še...
da nebom mimo teme govru še dodajam da za pridobivanje filozofije in 3d mišljenja najlažji SW!!!
Pri zahtevnejših projektih pa CATIA

drejcek napisal/-a:Definitivno zmaga ProE. Nova verzija se mi zdi, da prekaša vse druge programe.
Definitivno pa je poleg modelirnika se mi zdi tudi najbolj uporaben za CNC/CAM.

Pri nas pa smo srečni da smo se Pro/E ja končno znebili. Nima smisla naštevati vseh pomankljivosti, ki jih ima. In kaj vse so obljubljali v preteklih letih, da bo imela nova verzija - pa NI imela.

Vrni se na ProEngineer Wildfire
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov