STROJNISTVO.com • Poglej temo - Koliko zaslužimo strojniki - 2007

Koliko zaslužimo strojniki - 2007

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a jpm » 12.7.2008 7:55

jazbec4 napisal/-a:Fantje, ko boste naredili faks, se boste morali še fajn dokazat da znate delat, ker redna zaposlitev je v večini primero precej drugačna kot študentsko delo.
In potem bo prišla tudi plača. Ali pa boste zamenjali firmo.
Peščica vas je sigurno, ki veste kaj počnete, je pa tudi veliko bleferjev, ki jih zanimajo samo evri.
Od mojih zaposlanih, ki imajo faks, je uporabnih kakšna tretina, ostalo ne vem kje in kdaj so dobili diplome. In so plačani slabše kot solidni tehniki.
Ni vse faks...

Nič nimam proti temu, da potem ko se izkažaeš, da ti malo več dajo. Samo eni se v zgoraj navedenih firmah že 10 let
izkazujejo dobijo pa nič, no jaz sem bil pohvaljen, hehe :roll:
“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win” Mahatma Gandhi
jpm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jazbec4 » 12.7.2008 18:08

Potem je pa potrebno firmo zamenjat, nejprej pa je treba premislit, bo drugje res toliko bolje.
Pri nas jih veliko "jambra", zamenjat službe pa noben noče.
To pomeni, če ti ni dost slabo, ne boš zamenjal.Če bi pa bila takšna groza, bi šel takoj.
Pa še trg dela svoje, ponudba-povpraševanje. Strojnikov je zmeraj manj, zato bi bilo razumljivo, da cena rase. Samo pazite se slovakov, mađarov, čehov...pri nas delajo za 2 evra/uro
jazbec4
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jpm » 13.7.2008 9:02

sem že drugje :P
“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win” Mahatma Gandhi
jpm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a urbanyx » 14.7.2008 10:07

Kot sem prebral v nekem časopisu:

"Uči se jezikov in bodi mobilen".

Če se boste držali tega, se vam bo obrestovalo, govorim iz lastnih izkušenj.
Strojnik z dušo in srcem.
urbanyx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a strojnikM5 » 15.7.2008 19:21

Ali potem kdo predlaga kakšno firmo v kateri so dobri pogoji za delo in seveda solidna plača?? :o
strojnikM5
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a keops » 16.7.2008 7:22

strojnikM5 napisal/-a:Ali potem kdo predlaga kakšno firmo v kateri so dobri pogoji za delo in seveda solidna plača?? :o

???
keops
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 16.7.2008 9:20

Strojnik, teh firm z dobro plačo in odličnimi delovnimi pogoji je v Sloveniji bore malo. Pripravi se na denarni šok, ki ga boš doživel, ko ti bo delodajalec povedal kakšno plačo boš prejemal.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a VISTEH » 16.7.2008 11:51

Zdravo fantje strojniki:
moje skromno mnenje glede plač in dela:
- plače strojnikov pogojuje tržišče na globalni ravni ( SLOVENIJA):
- plačo se da izboljšati, če dobiš službo v " dobrem" podjetju ( glejte vsaj www. bizi.si) - letni promet podjetja. ( področja dela podjetja: npr. fermacija, kemija, energetika ...) . Strojegradnja je še vedno slaba.
- načeloma delodajalci pri zaposlitvi obljubljajo " nebesa na zemlji" oziroma velja pravilo: bolj se govori in obljublja: slabše plače so. Potrpite saj bo jutri boljše. Velja pravilo: če startaš z majhno plačo, boš majhno tudi imel vnaprej.
- poskusite si izboriti vsaj plačo z osebo primerljivo izobrazbo v javnem sektorju- za delavnik 8 ur. SAj več tvegate. Službe v javnem sektorju so namreč bolj varne
-znanje CAD ne velja veliko, če znaš samo to in, če je plača že na začetku slaba.
- če se le da in če ste takšna oseba , ki malo več tvega poskusite za podjetje, kjer ste zaposleni delati kot zunanji izvajalec. to pomeni: Odprite s.p. , sklenite pogodbo o sodelovanju z dotičnim podjetjem in delajte isto in na istem delavnem mestu. Cena ure, ki se dosega v Sloveniji: od 18 EUR/uro +DDV naprej
-

Tako. nekaj opažanj. Zakaj se upam o tem tako govoriti:
Sem : u.d.i.s, imam 43 let, projektant imam podjetje s.p. , predno sem šel privat zamenjal 6 služb, delam za podjetja v SLO od 25 EUR naprej+DDV , mesečna obremenitev od 180 ur naprej celo leto.
Milan Petrič
VISTEH
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a 33test » 16.7.2008 12:51

Fantje, dokler bo tema o placi dolga 9 listov in vec, tema o tem kateri modelirnik naredi lepsi render par strani, teme kjer pa clovek kaj uporabnega izve, so place ocitno se previsoke.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a stinge » 17.7.2008 17:28

Tudi sam imam možnosti štipendiranja pri podjetju Hidria IMP Klimat. Študiram strojništvo (VSŠ), smer proizvodno strojništvo. Zanima pa me če ima mogoče še kdo kakšne izkušnje s plačami v tem podjetju, tako začetno plačo, kot tudi s plačo delavca z izkušnjami?

Lp
stinge
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zajla » 17.7.2008 18:56

Poznam nekaj fantov in deklet, ki so zaposleni na Hidriji. Plača je od začetka 600EUR v štirih do petih letih prilezež do 700EUR +-50EUR ne glede na lokacijo. Hidrija je podjetje z lepo lupino in gnilo vsebino!!!
zajla
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a stinge » 18.7.2008 14:27

se ena informacija več. Hvala. Ker men so drugač rekli, da nej bi imel osnovno plačo med 700 in 800 evri. Tko da me mal zanimajo se izkušnje drugih.
stinge
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a baklava » 22.7.2008 10:24

http://www.strojnistvo.com/poglejnovico.php?t=15138

"Trenutno sicer plače inženirjev še vedno zaostajajo za plačami zdravnikov, ekonomistov in pravnikov, je pa treba pri primerjavi teh poklicev primerjati tudi vložen čas. Zdravniki in pravniki začnejo zares služiti šele tam okoli tridesetega leta starosti, medtem ko je pri inženirskih poklicih šolanje krajše, plače pa so solidne že na začetku kariere."

:)
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jesen » 22.7.2008 22:20

Pozdravljeni!
Tudi jaz bi tukaj dodal eno vprašanje. Kakšni so delovni pogoji in plače v Revozu, ima kdo kaj informacij ali celo izkušenj?
jesen
Sodelavec
Sodelavec

Plača vodje del na gradbišču

OdgovorNapisal/-a kaki11 » 7.8.2008 22:31

Pozdravljeni

Berem vaše komentarje o plačah, večinoma ste konstrukterji in projektanti (t.j. pisrniški molji), sedaj me zanima kakšna je pričakovana plača vodje del na gradbišču (dis), katerega delo obsega nadzor monterjev (podizvajalcev), nabava blaga in materiala (SLO in tujina), koordinacija med različnimi izvajalci (el., gradb., strojn.), sodelovanje pri sestankih in reševanje problemov ter neskladij med različnimi izvajalci (el-str-gr), reševanje slabih projektantskih odločitev, izdelava dokumentacije PID, POV, dokazilo o zanesljivosti tudi PZI, PGD (smo inženiring), pridobivanje vseh dovoljenj za predajo objekta ( sodelovanje z nadzorom in investitorjem).
Predhodno delal v podobnem podjetju (inženiring za kem. in farm.ind.) sedaj v splošni inženiring (gradnja za trg (stanovanja), ind. objekti...)

Ker sam menim da je poterbno za vodenje del v gradbeništvu ogromno iznajdlivosti (vsak projekt je drugačen), potrplenja (veliko osebnih kontaktov), delo na prostem in dogovarjanja me zanima kakšne plače imate strojniki ki delate po gradbiščih???
Za lažjo primerjavo, firma 5 zaposlenih, promet cca.3-5 mil), delamo kot inženiring firma (podizvajalec) na večjih projektih. In moja plača 1100EUR + malica + avtobus. Ni plačanih nadur (te se mi že nabirajo), težko se je dogovoriti za dopust,... .
Delavna doba 3,5 leta?
S to plačno nisem zadovoljen.

Prosim za komentar strojnikov, ki delajo v mojem profilu!!!

Hvala in uspešno
kaki11
Novinec
Novinec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov