Napisal/-a kaki11 » 7.8.2008 22:31
Pozdravljeni
Berem vaše komentarje o plačah, večinoma ste konstrukterji in projektanti (t.j. pisrniški molji), sedaj me zanima kakšna je pričakovana plača vodje del na gradbišču (dis), katerega delo obsega nadzor monterjev (podizvajalcev), nabava blaga in materiala (SLO in tujina), koordinacija med različnimi izvajalci (el., gradb., strojn.), sodelovanje pri sestankih in reševanje problemov ter neskladij med različnimi izvajalci (el-str-gr), reševanje slabih projektantskih odločitev, izdelava dokumentacije PID, POV, dokazilo o zanesljivosti tudi PZI, PGD (smo inženiring), pridobivanje vseh dovoljenj za predajo objekta ( sodelovanje z nadzorom in investitorjem).
Predhodno delal v podobnem podjetju (inženiring za kem. in farm.ind.) sedaj v splošni inženiring (gradnja za trg (stanovanja), ind. objekti...)
Ker sam menim da je poterbno za vodenje del v gradbeništvu ogromno iznajdlivosti (vsak projekt je drugačen), potrplenja (veliko osebnih kontaktov), delo na prostem in dogovarjanja me zanima kakšne plače imate strojniki ki delate po gradbiščih???
Za lažjo primerjavo, firma 5 zaposlenih, promet cca.3-5 mil), delamo kot inženiring firma (podizvajalec) na večjih projektih. In moja plača 1100EUR + malica + avtobus. Ni plačanih nadur (te se mi že nabirajo), težko se je dogovoriti za dopust,... .
Delavna doba 3,5 leta?
S to plačno nisem zadovoljen.
Prosim za komentar strojnikov, ki delajo v mojem profilu!!!
Hvala in uspešno