STROJNISTVO.com • Poglej temo - Novosti NX6

Novosti NX6

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 25.7.2008 10:47

Siemens v naslednjem 5 letnem obdobju uvaja digitalno proizvodnjo. Kar pomeni uvajanje Tacnomatix_a ter robotike itd...
Vsi tehnološki otoki temu ne bodo mogli dovolj hitro slediti, kar pomeni določeno ne konkurenčnost v prihodnje. Kot vsak drug dober gospodar bo tudi on potegnil racionalne odločitve.
Kar se pa razvoja in prodaje CAD/CAM softvera tiče, pa ni večjih skrbi.
Hiter, prijazen in v produktivnost usmerjen sistem je vedno našel dobre kupce. Pa naj bodo to velika podjetja ali pa podjetje s samo enim zaposlenim.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mke.analize » 26.7.2008 11:17

Siemens namerava odpustiti cca. 16000 ljudi po vsem svetu, od tega jih bo najvecji delez iz administracije in t.i. srednjega vodstva/managementa. Res je, da na nekaterih podrocjih ne belezi najboljsih poslovnih rezultatov, zato se bodo nekateri oddelki prodali, vendar gre bolj ali manj za marginalne dejavnosti, ki niso vec v "glavnem" planu koncerna. Kar pa mislim, da ni nic presenetljivega, to se dandanes dogaja povsod (npr. IBM-ova prodaja oddelka z laptopi..danasnji Lenovo). Kar se tice Mb tovarne, se koncern res umika, zadeva bi se naj prodala, detajlov prodaje ne poznam. O vzrokih za umik ne bom sodil, povem lahko le, da sem slisal precej nasprotujoce si informacije in ce vsaj nekaj od tega drzi, potem se ne cudim, da se firma umika. Nikakor tega ne podpiram, saj polno podpiram domaco industrijo in domace delavce, ampak zal je tako.

Drugace pa ta velika odpuscanja niso posledica slabih poslovnih rezultatov, ampak v najvecji meri rezultat najvecjega prestrukturiranja koncerna v zadnjih desetletjih. Gre za delitev v tri glavne sektorje (Industry, Energy, Healthcare) in temu sledeco optimizacijo celotnega poslovanja. Kot ze receno, gre predvsem za zmanjsanje stroskov administracije in optimiranje poslovnih procesov. Seveda pa se ob vsem tem ni moc izogniti dejstvu, da je na koncern vplivala t.i. "podkupovalna afera vodilnih" in kazni zaradi le-te. Zal je tako, da bodo ob vsem tem delo izgubili tudi nekateri drugi segmenti Siemensove delovne sile....upajmo, da cim manj. Da pa podjetje ni ravno v krizi, pa lahko vidimo tudi po tem, da je hkrati ob toliksnih odpuscanjih razpisano veliko stevilo novih delovnih mest (mislim, da samo v nemciji okoli 3000, ce se motim, me prosim popravite) in to predvsem takih, ki tangirajo na tiste uspesne prograne. Mislim, da je popolnoma zdrava filozofija podpreti zdrave, uspesne in donosne programe, neuspesne pa ukiniti. Seveda je pa ob tem potrebno upostevati se socialni vidik, logicno..ampak kot vemo, je to ze druga in neskoncna zgodba v tem kapitalizmu.

Glede odlocitev na podrocju PLM sistemov nimam informacij, tako da o tem ne morem komentirat. Kar pa se tice povezav z azijskimi trgi, pa ne bi bil tako pesimisticen, saj se (vsaj za Industry sektor lahko recem) zadeve kar lepo razvijajo..nova narocila, novi projekti, nove skupne tovarne in sodelovanja.

OK, ne vem ce sem kaj dosti pomagal, pac nekaj mojih misli.

Uspesen dan vsem, lp.
mke.analize
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 26.7.2008 23:45

Da prav to nisem vedel kako si naj razlagam. Glede azijskih držav.

Ali je bil komentar v smislu neugodnih razmer na tržišču ali je pa šlo za zgrešene poslovne povezave v smislu razvoja samega izdelka.

Sem kar nekaj časa googlal na to temo in nisem nič pametnega našel tako da sklepam, da je avtor članka morda se prenaglil ali pa samo zaradi dolžine teksta dodal še stavek ali dva za področje katero ni dodobra prej raziskal.

Skratka če bi bilo kaj zelo pomebnega na tem področju bi zagotovo google tudi kaj pokazal. Pa ni.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mke.analize » 27.7.2008 23:10

Punkt napisal/-a:...Sem kar nekaj časa googlal na to temo in nisem nič pametnega našel tako da sklepam, da je avtor članka morda se prenaglil ali pa samo zaradi dolžine teksta dodal še stavek ali dva za področje katero ni dodobra prej raziskal....

ne vem, ali si tole prav razlagam ali ne...zgoraj navedeni "avtor clanka" sem misljen jaz in moj komentar ali pa prej omenjeni clanki iz googla?

lp
mke.analize
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 28.7.2008 11:56

Članka ne najdem več na spletu ampak govorilo se je o tem da Siemens ne beleži tako dobrih poslovnih rezultatov in se trenutno ubada z odpuščanjem. Nenazadnje tudi iz Maribora se umika.

No v članku pa je bilo zelo na kratko podana tudi trditev da so na področju (za katerega sem si razlagal, da govori med drugim prav o programskih paketih namenjenih modeliranju) v preteklosti sprejeli slabe odločitve, kaj se tiče povezav z indijskimi mislm da je pisalo vsekakor pa azijskimi državami. In da jih sedaj to spravlja v "nezadovoljivo" situacijo.

Preveri na prejšni strani. Ne nanaša se na tebe.

P.S. O tem je pa nesmiselno naprej debatirati ker je mešanje zraka. Dan danes je pač tako, da novinarji ki pišejo članke pač namečejo par stavkov v članek, da ima neko dolžino. In tako je zgleda bilo tudi v tem primeru.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mke.analize » 31.7.2008 16:29

za Dynavoxa ali svena:

ali novi NX6/Advanced Simulation modul omogoca paralelno procesiranje?

podobno vprasanje sem ze zastavil na zacetku, vendar je veljalo za mesher, tokrat sprasujem za solver (za vgrajeni NX Nastran seveda)

hvala in lp :)
mke.analize
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 31.7.2008 18:40

Hvala za vprašanje. MKE so vprašanja za sven_a. Ali pa za našega direktorja, ki je zadolžen tudi za FEM.

Jaz bom rade volje odgovoril na temo: 3D modeling, CAM programiranje, reverzni ing, CAM simulacije in verifikacije, post procesorji.

Lep dan še naprej.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mke.analize » 4.8.2008 13:15

ok, za tiste, ki jih zanima: glede paralelnega procesiranja sem ze nasel, nastaviti je potrebno system cell 107 na zeleno stevilo cpu-jev in zadeva laufa

pa uspesno racunanje vsem :)

lp
mke.analize
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mke.analize » 6.8.2008 9:23

vprasanje za sven-a:

verjetno se bo slisalo banalno, ampak vseeno: kje v nx, lahko v postprocesorju nastavim zapis stevil v legendi (color bar) na kaksno drugo obliko razen eksponentno? sem iskal, pa te moznosti ne najdem nikjer :(

bi mi prislo vcasih prav, pri kaksnih porocilih za stranke, da me pol ne sprasujejo kaj pomeni npr. 10e+3 in podobno :(

hvala in lp
mke.analize
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 8.8.2008 8:36

Najprej se opravičujem, ker nisem odgovoril na vprašanje glede paralelnega procesiranja in sloverja. Ker ste to že sami rešili, bom odgovoril samo na zadnje vprašanje glede zapisa vrednosti v legendi (color bar)
Trenutno ni nekega ukaza, s katerim bi lahko to spremenili. Razlog zato je (uradna razlaga razvojnikov NX-a), da je eksponentni zapis splošno razširjen v inženirstvu in zato ni nobene druge opcije.

lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 8.8.2008 8:50

mke.analize napisal/-a:vprasanje za sven-a:

verjetno se bo slisalo banalno, ampak vseeno: kje v nx, lahko v postprocesorju nastavim zapis stevil v legendi (color bar) na kaksno drugo obliko razen eksponentno? sem iskal, pa te moznosti ne najdem nikjer :(

bi mi prislo vcasih prav, pri kaksnih porocilih za stranke, da me pol ne sprasujejo kaj pomeni npr. 10e+3 in podobno :(

hvala in lp

kakšne so to stranke, ki zahtevajo FEM analize ne vejo kaj pomeni 10e+3?

:D
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mke.analize » 8.8.2008 13:24

baklava napisal/-a:
mke.analize napisal/-a:vprasanje za sven-a:

hvala in lp

kakšne so to stranke, ki zahtevajo FEM analize ne vejo kaj pomeni 10e+3?

:D

verjemi, tudi take se najdejo...zal :(
ampak jih hitro spravim na prava pota :)

lp
mke.analize
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sox » 29.9.2008 9:33

Mene pa zanima če NX6 ali pa katera druga verzija delajo v Visti?
sox
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a sven » 1.10.2008 14:41

Na visti delata NX5 in NX6 verziji.

lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sox » 6.10.2008 20:56

ok
hvala