fireStorm napisal/-a:Sem nov na forumu in nisem vedel točno kam napisat ta post . Uglavnem sem prvi letnik strojne fakultete in sem ugotovil, da bi se bilo dobro naučit uporabljat kakšen 3d program. Pač v tem programu bi delal kar je potrebno za šolo, a ker ne poznam nobenega od zgoraj navedenih me zanima kateri je najbolj primeren.kaj mi svetujete??
Predvidevam, da si vpisan na FS v Ljubljani? Ker sem absolvent na FS v Ljubljani, ti svetujem, da se naučiš nekaj najbolj enostavnega. Kolikor je meni znano, bo uporaba 3D modelirnikov smotrna le pri predmetu strojni elementi v 2. letniku. Zakaj najbolj enostavnega? Ker za kaj več ne boš imel časa, potem pa se boš moral tako ali tako v opredeliti za določeno smer v strojništvu in temu primerno boš izbral oz. ti bo dodeljen programski paket. V praksi obstajajo bolj ali manj orientirani paketi, recimo za CAD/CAE/CAM. In za tvoje potrebe je po mojem mnenju najbolj primeren enostaven CAD software tipa SW ali TS. Izogibaj se predvsem Catie, ProE, ker sta prezahtevna za to, kar potrebuješ (s tem ne mislim, da sta slaba).
Sam sem 4 leta delal z ProE, a smo pred krakim začeli v podjetju kjer delam uvajati nov programski paket,ki je enostavnejši in bolj proizvodno orientiran. Iz lastnih izkušenj ti povem, da izberi tisto kar potrebuješ, ne pa tistega kar je najbolj komplicirano, ker to pomeni predvsem prihranek na času in živcih.
Lp
Miha