STROJNISTVO.com • Poglej temo - Struženje

Struženje

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Struženje

OdgovorNapisal/-a Steinboy » 18.12.2008 20:37

Sem in tja potrebujem kakšen stružen kos. Ker sam nimam stroja pa tudi če bi ga imel z njim ne bi bil dost boljši ker nimam pojma o tem moram iskat koga, ki se s tem ukvarja in se pol z njim pregovarjat in pogajat da mi nardi kar hočem.
Torej vas sprašujem, a je tu kdo, ki se ukvarja s tem, da postruži kakšen kos. V večini gre za individualen kos, včasih tudi več. Pa za kakšno ceno, če zrihtam material?
Sveča je krasana če ti žarnce vidu nis.
Steinboy
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 18.12.2008 20:52

Stara lajna o potrebnih podatkih.

Kaj si boš počel s 5872 ponudbami za struženje iz vse Slovenije. Ali nebi že vnaprej omejil zadeve na svojo bližnjo okolico? Pa še transport bo cenejši.

Morda imaš tudi neke približne dimenzije struženega komada, da se bodo oglasili le tisti, ki imajo primerne stružnice.

Morda imaš še kake druge posebne zahteve?
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Steinboy » 18.12.2008 21:09

Jah glej pride vse sorta. Včasih kakšen bolcn, včasih puša, kdaj tud recimo kakšno vreteno pa kakšna gred pa tako kar pač človek rabi v hiši in na kmetiji. Sicer sem z Gorenjske ampak ni blema razdalja. Saj sprašujem na splošno. Trenuttno nimam nič, nikjer pa ne piše, da ne bo jutr. Sprašujem bel zarad kontaktov, da vem na koga se lahko obrnem.
Steinboy
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 18.12.2008 21:29

Če ste iz Gorenjske bi se lahko kaj zmenila (sem iz Strahinja - blizu Naklega).
Ker sem še začetnik kakšni bolcni, puše, krajše neekscentrične gredi ne bi bile problem... Samo kakšnih velikih bronastih matic za razna trapezna vretena in pa kakšnih zelo zahtevnih kosov iz kakšnega dragega materiala se pa še ne bi lotil, ker je to "predrag šport" :)
Pa seveda če tega dela ni preveč, ker poleg šole in drugih obveznosti čas ostane kakšno uro ob večerih in pa ob sobotah...

Drugače pa lahko obdelujem
dolžina 500mm
premer 180mm oz. mislim da 320mm, če je to naprimer kakšna zelo kratka stvar ali pa samo za notranje struženje.
če pa je treba obdelati samo do 500mm na koncu neke poljubno dolge palice, ki ima premer do 50mm, pa tudi gre :wink:

Glede še drugih kontaktov pa je tako, lahko prilepim nekaj številk obrtnikov iz okolice, takšna, ki pa kaj naredita takole še na fuš pa imam v okolici tudi dva, samo eden se je odločil, da bo nehal s struženjem (je že kar precej star), drugi pa je zelo dober strugar zato iskan in zasut z delom, tako, da kakšne take drobnarije dela bolj samo za znance...

Drugače mi je pa še bolj všeč manjša količina ali pa samo 1-2 komada in pa kakšne takšne "unikatne" stvari za izzive :D
aja pa če rabite te komade cementirane/kaljene/poboljšane ali pa brunirane, lahko to dam narediti k sosedu, za galvansko (hladno) cinkanje pa imam tudi v bližini znanca.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Steinboy » 18.12.2008 21:43

Če bo potreba te vsekakor kontaktiram. Sej to jest išem tk na fuš. Ker obrtniki običajno ne marajo vzet kakšne take drekarije. Če pa že ti ubrišejo tako ceno, da rit peče.
Steinboy
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 18.12.2008 21:49

Ja cene so kar visoke (to je bil tudi eden izmed vzrokov, da sem kupil stroj) - treba je upoštevati da je obrtnik moral kupiti stroj, orodje, prostor, ima sprotnje stroške...

Evo tule je še moja telefonska: 031/71-45-95
glede cen se pa še precej lovim, pri računanju se pa zavedam, da sem še začetnik.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Herminator » 18.12.2008 22:23

Izdelki iz kovine po naročilu.

Skoraj vse možne oblike do dimezij tam okol 1200mm, kontakt
info@traktor.si
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani